Száz százalékon pörög a város

2008. december 30. kedd 18:09

Száz százalékon pörög a város
Az év utolsó napján kivétel nélkül az összes pécsi diszkó-profilú szórakozóhely tárt kapukkal várja vendégeit. A lehetőségeknek csak az egyedi igények szabhatnak határt. Szilveszteri programajánlókban áttekintjük, mit kínál a város a különböző korosztályok számára.

Semmihez sem hasonlítható hangulata van utcán, nagy tömegben ünnepelni az új év beköszöntét. Ennek hála Szilveszter napján Pécsett rendszeresen megtelik a Széchenyi tér, ahol tavaly helyi zenekarok műsorával búcsúztathatta el az óévet az ünnepelni vágyó közönség. Idén fél tizenegytől a Menthol együttes játszik a főtéren, éjfélkor pedig - a hagyományoknak megfelelően - tűzijáték köszönti az újévet a város önkormányzatának szervezésében.

Az utcán mulatozóknak azonban nem árt figyelni arra, hogy az ünnep éjjelén sem fog enyhülni a kemény mínuszokkal beköszöntő valódi téli időjárás. Az viszont jó hír, hogy számottevő csapadék nem várható december 31-én éjjel.

Akik ellenben nem szeretnék kitenni magukat az időjárás „viszontagságainak", azok számára gyakorlatilag végtelen számú lehetőség kínálkozik a bulizásra. Igazán a fiatalokat kényezteti el az ez évi kínálat, amelyben a Hard Rák Café, a Pécsi Sörház, a Maestro Pizzeria, a Color Café, a Cyrano, a Szenes Klub, valamint a Lépcsőház évzáró bulija is szerepel.

A legígéretesebb partynak a Lauber Dezső Sportcsarnokban megrendezésre kerülő évbúcsúztató ígérkezik. Itt Nils Noa, Chris Fortier, Budai, Kühl, Sanfrancisco Beat, Lank, Snake Sedrick és Mike-G, valamint Buly biztosítják a feszes ritmusokat. A szervezők viszont megkérik a neves DJ-k által szolgáltatott műsor árát: a helyszínen 7500 forintba kerül ez a buli.

Azok a fiatalok, akik élőzene kíséretében intenének búcsút 2008-nak, a Toxic Music Club SKA-Szilveszterén vehetnek részt a SKA-Pécs közreműködésével.

A bensőségesebb hangulatra vágyók általában már korábban kezdik el tervezni, hogy hol és milyen körülmények között töltik el az év utolsó napját. Ennek megfelelően az igen népszerű vacsorával kezdődő majd bállal folytatódó „éttermi" évbúcsúztatók már napokkal Szilveszter előtt beteltek.

Akik ragaszkodnának az ünneplés ezen módjához, mégis az utolsó percben kénytelenek meghozni döntésüket, jó ha tudják, a kozármislenyi Művelődési Ház (volt Malibu) még egy közel negyvenfős társaságot is minden további nélkül képes fogadni.

B. G. - Fotó: EQM