Szándékos provokáció volt a hernyó a karfiollevesben? A Hungast jogi lépésekre készül
2012. november 18. vasárnap 18:17

Idén nyáron hosszas hajcihő után lezárult a pécsi önkormányzat által kiírt közétkeztetési pályázat, amelynek nyertese a Hungast Dél-Magyarország Kft. lett. A korábbi szolgáltató - és a baloldali ellenzék - által előre lefutottnak behrangozott tender után egy percre sem csillapodtak a kedélyek, nemrég pedig - állítólag - hernyót találtak a cég által üzemeltett egyik konyha levesében. Kérfalusi Attila ügyvezető igazgató szerint hozzájuk ugyan azóta sem érkezett panasz vagy bejelentés az ügyben, de "minden hitelrontó, a valóságot nélkülöző feljelentés és híresztelés esetén jogi lépéseket tesznek".
Hírportálunk is közzétett már a pécsi közétkeztetést szeptembertől átvevő Hungast Dél-Magyarország Kft. által biztosított ételek minőségét taglaló olvasói hozzászólásokat (lásd a kapcsolódó írásaink között jobbra - a szerk.). Legutóbb - legalábbis a sajtóhírek szerint - hernyót véltek felfedezni az egyik konyhájukon. Az ügyben megkerestük a szolgáltatást Pécsett idén szeptemberben átvevő cég vezetőjét, hogy milyen intézkedéseket foganatosítanak ennek kapcsán.
- Az értesülés igazságtartalmáról a híresztelés elindítóját kellene megkérdezni - kezdte Kérfalusi Attila, aki szerint maga a cég is az internetről értesült arról, hogy állítólag hernyós karfiollevest találtak az egyik konyhájukon. A tálalószemélyzethez ugyanis nem érkezett jelzés, emellett sem a gyerekektől, sem a szülőktől nem kaptak panaszt, ráadásul az illetékes szakhatóságot sem értesítette senki az esetről.
- Ugyanakkor a sajtóértesülések nyomán azonnal belső vizsgálatot rendeltünk el, amelynek lezárultát követően beszállítóinknál is vizsgálatot tartunk.
Az ilyen esetek megelőzése érdekében a cég nem rest további intézkedéseket tenni.
- A Hungast Dél-Magyarország Kft. minden hitelrontó, valóságot nélkülöző vagy eltorzító bejelentés, feljelentés és sajtóhíresztelés kapcsán megteszi a szükséges jogi lépéseket azok elkövetőivel szemben - fogalmazott határozottan az ügyvezető.
Noha még nem merült fel személyi felelősség, Kérfalusi szerint előfordult már, hogy meg kellett válniuk olyan munkatársaktól, akik nem feleltek meg az általuk előírt követelményeknek.
- Cégünknél rendkívül fontos a minőségi munkavégzés. Mivel nagy felelősség napi szinten ilyen sok embernek minőségi étkeztetést biztosítani, ezért rendkívül fontosnak tartjuk, hogy csak olyan munkatársakkal dolgozzunk együtt, akik szakmai szempontból minden tekintetben megfelelnek a belső elvárásainknak és szabályainknak. Igyekszünk olyanokkal dolgozni, akik ezeket az elveket követik. Sajnos előfordul, hogy emiatt rákényszerülünk arra is, hogy megváljunk valakitől.
A tizenkilenc főző- és negyvenhét tálalókonyhában készülő ételek egy részét maga a cég készíti, de vannak alvállalkozók által üzemeltetett egységek is. Így elég nehéz feladat a megfelelő minőség biztosítása, főleg úgy, hogy az éves szinten több mint másfél milliárd forintot érő pécsi közétkeztetési pályázat győztes cége felkészülhet arra is, hogy mindig lesznek olyanok, akik számára nem megfelelő a főztjük.
Képünk illusztráció.
H. L. B. - Fotó: Dittrich Éva
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Lottó, lottó, a heti remény: itt van...
- Vajon a májussal a szokatlanul hűvös...
- Több mint ezer tartalékos tett esküt,...
- Páva Zsolt: "kiálltuk a próbát"
- Pécsi kórházban látták utoljára a...
- Szili Katalin: nem egymás mellett,...
- Helyszínelés miatt állt le reggel a...
- Gázolt a vonat, késtek a járatok a...
- Pécsi és mohácsi vállalkozások...
- Böde az élvonal történetétnek...