Szaloncukoreső a Széchenyi téren: meglepték a gyerekeket a motoros Mikulások - Videó!

2019. december 08. vasárnap 16:45

Szaloncukoreső a Széchenyi téren: meglepték a gyerekeket a motoros Mikulások - Videó!

Vasárnap tartották meg a már hagyománnyá vált Motoros Mikulás Gurulást Pécsett. A résztevők most is a Budai Vámtól indultak, s egészen a Pécsi Gyermekotthonig robogtak az ajándékokkal teli puttonyokkal. 

 

Vasárnap délelőtt 11-kor bőgtek fel a motorok a Budai Vámnál lévő Tesco parkolóba, ahonnan útnak indult a Motoros Mikulás Gurulás csapata. A gurulók között most is voltak ördögök, rénszarvasok és persze rengeteg Mikulás.

A társaság Pécsbányatelepen, a Mecsek Áruháznál, a Pécs Plázánál és a Széchenyi Téren is megállt, ahol már izgatottan várták őket a gyerekek és szüleik is. A sok piros ruhás motoros az Irgalmasok utcáján keresztül jött fel, a karácsonyi vásárba látogató emberek csodálkozva nézték őket.

A Mikulások és segédjeik hamar ellepték a teret, a gyerekek pedig azonnal körbevették őket. A Széchenyi téren a szokásos csapatfotó után szaloncukoreső is volt, amit nagyon élveztek a kisebbek.

 







 

Az ötletgazdák idén gyűjtést szerveztek még az esemény előtti napokban, az ajándékokat pedig december 5-ig lehetett leadni a megadott helyszíneken. Sok csokit, könyvet, írószereket, játékokat és ruhákat sikerült összegyűjteni. A legutolsó állomás a Pécsi Gyermekotthon volt.

A rendezvény szokás szerint jó hangulatban telt, a rendezők elégedettek lehetnek, így minden bizonnyal jövőre sem marad el a felvonulás.

Pauska P. - Fotó: Dittrich Éva