Pofonvágta egy rokkant bányász a komlói polgármestert

2013. február 27. szerda 23:03

Egy szerda esti komlói lakossági fórumon egy végsőkig elkeseredett rokkant bányász megütötte Polics Józsefet, a város polgármesterét. A botrányba fulladt meghallgatáson mintegy ötvenen vettek részt, az indulatok a rokkantsági járadék tárgyalásakor szabadultak el. Polics József az incidens után közleményt adott ki, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

"Van aki írásban, van aki szóban, és mindig van, aki csak indulatos cselekedetek révén tud kifejezést adni érzelmeinek, vélt vagy valós sérelmeinek. Ez utóbbi történt szerdán este a komlói közmeghallgatáson is. Méltánytalan helyzet ez mindenkinek. Annak is aki elszenvedi, annak is aki elköveti, de mindenki másnak is, aki jelen volt, és másként gondolkodik, vagy másképp tudja kezelni a nehéz helyzeteket.

Rendkívüli módon elszomorít, hogy egy normális beszélgetésként indult programot egy ilyen közjáték, még ha csupán átmenti időre is, de megzavarhatott. Különösképpen, hogy tudom, minden erőfeszítésünk ellenére számos egykori bányász érdemtelenül nehéz helyzetben van mind a mai napig. Sajnálom, hogy egyikük nem talált más megoldást ennek kifejezésére.

A magam részéről ebben a helyzetben azt tartom az egyetlen járható útnak, hogy a történteken mielőbb túllépve tovább dolgozzak Komlóért és a komlóiakért."