Páva Zsolt nyitott a párbeszédre, egy héttel előbb hívja össze az őszi első közgyűlést

2017. augusztus 23. szerda 19:57

Páva Zsolt nyitott a párbeszédre, egy héttel előbb hívja össze az őszi első közgyűlést

Páva Zsolt, Pécs polgármestere egy héttel előbb hívja össze az első őszi városi közgyűlést, mert - mint lapunknak elmondta - az ellenzéki képviselők az egyre közeledő parlamenti választások miatt láthatóan igénylik a tanácskozások mielőbbi megkezdését. 

Amint arról korábban hírt adtunk, a pécsi közgyűlésben helyet foglaló ellenzéki képviselők mielőbbi rendkívüli közgyűlést hívnának össze. Ehhez a képviselők negyedének kellene közös véleményen lennie, de az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) nem állt bele a Jobbik kezdeményezésébe

Kővári János, az egyesület közgyűlési képviselője kedden azt mondta, a konstruktivitásban hisz, nem a pártpolitikai haszonszerzésben, ezért önálló javaslattal állt elő. Ő is szeretne tanácskozni a város helyzetét illetően, de a közös megoldásokban gondolkodik, nem az acsarkodásban.

Ezek után kíváncsiak voltunk Páva Zsolt, Pécs polgármesterének véleményére is.

- Alig több mint fél év van hátra a parlamenti választásokig, az ellenzék ideje fogy. Megértem, hogy ebben az időszakban a pártoknak helyben komoly, fentről kijelölt feladatai vannak. Aktuális vagy annak mondott témákat megragadva mind erősebben igyekeznek ilyenkor nyomás alá helyezni a városvezetést, ezzel is mutatva, hogy keményen dolgoznak - fogalmazott Páva Zsolt.

A polgármester úgy vélekedik, az Összefogás Pécsért Egyesület közgyűlésen tárgyalandó felvetéseivel, így a város helyzetéről való párbeszéddel, a megoldási javaslatok megvitatásával egyetért, így részéről kezdődhet is a párbeszéd.

- Megértem, hogy az ellenzék izgatott, s szeretné elmondani mielőbb a véleményét, ezért kezdeményezem, hogy az eredetileg szeptember 14-re tervezett rendes közgyűlést már egy héttel korábban megtartsuk. Ezen pedig az ÖPE napirendi pontjait közösen az ellenzéki pártokkal meg is vitathatjuk. Úgy gondolom, fontos a párbeszéd, amennyiben az kulturált felvetéseken, kulturált formában zajlik - jegyezte meg Páva Zsolt.

Máté Balázs - Fotó: Dittrich Éva (archív)