Természetközeli élménypark vár mindenkit Pogányban

2016. június 11. szombat 11:36

Természetközeli élménypark vár mindenkit Pogányban

Természetközeli szemléletformáló - 23 hektár területű - élményparkot és négy csillagos szállodát adtak át pénteken a Pécshez közeli Pogányban. A zöldmezős beruházást több mint 800 millió forintos forrásból valósították meg.

A baranyai településen, húsz embert foglalkoztató Zsályaliget Hotel és Élménypark - mint azt Zsuffa Ákos tulajdonos az MTI-nek elmondta - hétszáz négyzetméter alapterületű, nyolc szobás, teljes egészében akadálymentesített hotel, mintegy negyven fő befogadására alkalmas konferencia teremmel és wellness-részleggel várja a vendégeket.

A szállodához tartozó összesen 23 hektár területű élményparkban mintegy hét hektáron több mint 30 - elsősorban gyermekeknek szóló - attrakciót alakítottak ki. Ezek között van ügyességi quadpálya, a környék nevezetességeit és élővilágát ismertető interaktív tanösvény, trambulinpark, gumi játszótér, háziállatok sokaságát bemutató agrárfarm, illetve nomád állatkert, valamint nádlabirintus.

Zsuffa Ákos kiemelte: az élményparkhoz egy 300 négyzetméteres, okosház funkcióval is rendelkező fogadóépület is tartozik, ahol - az egész parkhoz hasonlóan - szelektíven gyűjtik a hulladékot, a napkollektorok a környezet-tudatosság fontosságára hívják fel a figyelmet.

A 800 millió forintos beruházás mintegy 500 milliós európai uniós támogatással valósult meg.

Az átadón Zsuffa Ákos azt mondta, a jövőben szálláshely-bővítést, étteremnyitást, szabadtéri színpad kialakítását, valamint a sportolási lehetőségek bővítését tervezik.

MTI - Fotó: elmenypark.zsalyaliget.hu