Országos versenyre készül a Tüke Busz öt sofőre, akik megnyerték a cég házi bajnokságát

2019. március 11. hétfő 15:16

Országos versenyre készül a Tüke Busz öt sofőre, akik megnyerték a cég házi bajnokságát

A Tüke Busz Zrt. öt autóbusz-vezetője - Trapp Gábor, Lévy Gábor Attila, Andrási Zoltán, Katona-Csonka Norbert és Farkasné Deák Anita - képviseli a társaságot Miskolcon, az Országos Járművezetői Vetélkedőn. 

 

A Járművezetők Országos Versenyének házi, selejtező vetélkedőjét rendezte meg a Tüke Busz Zrt. a hétvégén. A Miskolcon rendezendő országos verseny célja, hogy a Magyarországon helyi és helyközi közlekedésben dolgozó járművezetők számára olyan fórumot biztosítson, ahol a versenyzők elméleti tudásukat és ügyességi, gyakorlati képességeiket mérhetik össze.

A vetélkedőre kétfős csapatok nevezhetnek be, autóbusz, villamos és trolibuszvezető kategóriában keresik majd a legrátermettebb járművezetőket. 

A hétvégén megtartott házi selejtező verseny elméleti részében kérdésenként mindössze 15 másodperc állt rendelkezésre az ötven kérdésből álló KRESZ és vezetéstechnikai kérdések helyes megválaszolására, míg a 6 egységből álló gyakorlati pálya teljesítése során különböző, nagy tapasztalatot és ügyességet, figyelmet igénylő feladatok teljesítése volt a cél.


A verseny értékelésében a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának három munkatársa volt a Tüke Busz Zrt. segítségére.

A Járművezetők Országos Versenye fontos esemény - nem csak a közlekedési társaságok életében, - hiszen a közösségi közlekedési eszközökön naponta több millió ember utazik, így azok a versenyzők és közlekedési társaságok, akik részt vesznek az országos versenyen, sokat tesznek a közlekedés- és utasbiztonság javulásáért, a közlekedéskultúra népszerűsítéséért.

A május végén Miskolcon megrendezendő, a közösségi közlekedésben dolgozó járművezetők legnagyobb országos szakmai találkozóján és versenyén a Tüke Busz Zrt-t öt autóbuszvezető képviseli majd: Trapp Gábor, Lévy Gábor Attila, Andrási Zoltán, Katona-Csonka Norbert és Farkasné Deák Anita.