Nincs köze a pécsi önkormányzatnak a hibázó biztonsági őr kirúgásához

2018. március 28. szerda 11:58

Nincs köze a pécsi önkormányzatnak a hibázó biztonsági őr kirúgásához

Egyenesen Kósa Lajos minisztert hibáztatja az egyik bulvárlapnak adott nyilatkozatában állása elvesztéséért egy biztonsági őr, de egyesek a pécsi önkormányzatot is belekeverik az ügybe. Az idős férfit azt követően bocsátották el, hogy március 20-án nem látta el a rá bízott feladatot, így a politikus sofőrje nem tudott behajtani a városháza kapubejáróján. Az épület őrzését egy külsős cég végzi, úgy tudjuk, egy belső vizsgálat eredményeképpen hozták meg a döntést az elbocsátásról.

Bejárta a sajtó egy részét az állását elvesztő pécsi biztonsági őr nyilatkozata. A férfi úgy fogalmazott, a kirúgásért Kósa Lajos a felelős, ám ezt követően elismerte, nem látta el a rá bízott feladatot, amely leegyszerűsítve annyiból állt, hogy ne engedjen senkit a Perczel Miklós utcai autóbejáró közelébe parkolni. Miután azonban „szólította a szükség", elmondása szerint elhagyta a helyét, és pechjére ezen idő alatt egy furgon állt meg az utca szemközti oldalán, hamarosan pedig a miniszteri autó is megérkezett.

A politikust szállító jármű aztán a szűkössé vált helyen nem tudott bekanyarodni, az autó oldalát meg is húzta a sofőr. Végül egy kör megtétele után sikerült csak bejutni a városháza udvarára.

A miniszter mellett egyesek a pécsi önkormányzatot is azzal vádolják, hogy közük van a kirúgáshoz. Érdemes azonban tisztázni: a városházán a portaszolgálatot és az épület őrzését egy külsős cég végzi, így értelemszerűen az állását elvesztő férfi is velük állt szerződésben. Azaz, a munkaviszonyt illetően csak ők rendelkeznek döntési jogkörrel.

A cég a komoly sajtóvisszhangot kiváltó miniszteri látogatást követően kivizsgálta munkatársainak tevékenységét, majd ezt követően váltak meg a biztonsági őrtől.

Információink szerint a férfi nyilatkozatának nem minden része fedi teljesen a valóságot. Úgy tudjuk ugyanis, hogy állítása ellenére egy pillanatra sem hagyta el a bejárati kapu környékét, ám ennek ellenére sem sikerült ellátnia a rá bízott feladatot.

Természetesen az esettel kapcsolatban kerestük a városháza őrzését ellátó céget, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk válaszokat kérdéseinkre.


Képünk a városháza Perczel Miklós utcai bejáratánál készült.

Palotás P.