Népmese-vetélkedő indul baranyai kisdiákoknak

2019. március 13. szerda 16:43

Népmese-vetélkedő indul baranyai kisdiákoknak

Második alkalommal hirdetik meg a a kisiskolások körében nagy népszerűségnek örvendő népmese-vetélkedőt. Baranyai kisdiákok jelentkezését várják. 

 

A program során a résztvevők saját kutatásuk felhasználásával fedezhetik fel a népmesék világát. A megszerzett ismereteik segítségével saját maguk által illusztrált „népmesét" alkothatnak, melyet a vetélkedő döntőjében a nagyközönség előtt be is mutathatnak.


A népmese-vetélkedő márciusban indul, a 3 forduló feladatainak sikeres megoldása után 2019. decemberében megrendezett döntővel zárul.

Az első fordulóban (2019. március-május) online felületen közzétett játékos feladatok megoldásán keresztül ismerkednek meg a versenyzők a magyar népmesék világával. Az online fordulók során népmesei motívumokat, népmesei tanulságokat kell gyűjteniük.

A vetélkedés második része a nyári szünetben és az új tanév első hónapjában (2019. június-szeptember) zajlik. Ekkor a résztvevőknek egy népmesei elemeket tartalmazó saját mesét kell megfogalmazniuk, és az általuk készített illusztrációkkal gazdagítaniuk.

Az őszi-téli fordulóban (2019. október-december) a tanulók egy szabadon választott népmesét, és a saját maguk által megfogalmazott mesét adnak majd elő a Pécsi Kulturális Központban kialakított NépmesePontban. 

A verseny során mindazon résztvevő, aki valamennyi fordulóban részt vesz, díjazásban részesül. A kategóriák legjobbjai Népmese táborban való részvételt, valamint értékes ajándékcsomagokat nyernek. A legjobb meseíró, a legjobb mesemondó és a legjobb illusztrátor különdíjban részesül.

A vetélkedőre a Baranya megyei 3-8. osztályos tanulók a vetelkedo.pecsinepmese.hu oldalon való regisztrációt követően, 2019.február 27. és 2019.március 29. között jelentkezhetnek, 2 kategóriában. Az I. kategóriában a 3-5. osztályosok, a II. kategóriában a 6-8. osztályosok mérhetik össze tudásukat.

EQM