Nem marad el a Bőköz Fesztivál, a szervezők be tudják tartani a járványügyi előírásokat

2020. augusztus 02. vasárnap 09:49

Nem marad el a Bőköz Fesztivál, a szervezők be tudják tartani a járványügyi előírásokat

Megtartják az V. Bőköz Fesztivált a meghirdetett időpontban szeptember 3. és 6. között az előzetesen kiadott programmal Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávecsehiben. A kulturális esemény jellege, infrastrukturális háttere, létszámbeli, időbeli, távolságbeli és helyszínbeli eloszlása - négy faluban harminchét helyszínen száz program várja az érdeklődőket - segíti, biztosítja, hogy a fesztivál megfeleljen az érvényben lévő, rendezvények megtartására vonatkozó előírásoknak, közölték a szervezők.

 

A fesztivál rendezői szorosan együttműködnek a térség katasztrófavédelmi szerveivel.

 A rendezvénysorozat idei programját a nemzeti összetartozás jegyében hirdették meg: a trianoni döntés centenáriumra emlékezve lesz például kopjafaállítás és gyümölcsfaültetés, de határon túlról érkezik számos népzenei és néptáncos csoport is.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 25 millió és az Agrárminisztérium 8 millió forintos támogatásának köszönhetően a Bőköz Fesztivál valamennyi programja díjmentesen élvezhető, és a rendezvény idején a települések között ingyenes kisvonatok, lovaskocsik és "bulitraktorok" szállítják a fesztiválozókat, kerékpárokat is lehet azonban bérelni.

 

A kémesi nagyszínpadon fellép mások mellett Szabó Balázs és bandája, a Cimbaliband, a Pannon Cigányzenekar; Kalapács József és Rudán Joe vezetésével érkezik az Attila Fiai Társulat, szvingshow-t tart a Local Vintage Company és hallható lesz a soproni szimfonikusok Zenés mesék, mesés zenék című produkciója is.

A szaporcai Bőköz és Hétöles színpadokon többek között a Kollmann Gábor Band zenél Wolf Katival és Urbán Orsival; Binder Károly Varga Gáborral ad koncertet és fellép a Blues Hangers, a Four Corners, valamint a Maros Művészegyüttes.
Tésenfán Pál Zsolti Jazz- és Kultúrkertje ad otthont Vastag Tamás szvingkoncertjének, valamint a Grappa Jazz, a Varga Gábor Jazz Trió, a Mecsek és a Sopron Táncegyüttes fellépésének, továbbá Váray László stand-up estjének is.

Drávacsehiben a Levendulaszárító színpadon a Harka Táncegyüttes, a Figurás Banda, a Szénási Akusztik és a Sanzon Time is fellép, a felvidéki Gál Tamás pedig több produkcióját is elviszi a településre.

Számos programmal várja a négy településen a fesztiválozókat a NépmesePont, a Versmondó Szalon; lesz táncház, prímásverseny, kirakodóvásár, fellépnek komlói, siklósi, szennai és pécsi fiatal néptáncosok, és komoly hangsúlyt kap az ormánsági gasztronómiai hagyomány bemutatása is.

 

EQM