Négy nemzet férfi énekesei lépnek fel a bordalfesztiválon Pécsett és Villányban

2019. szeptember 22. vasárnap 08:56

Négy nemzet férfi énekesei lépnek fel a bordalfesztiválon Pécsett és Villányban

Szüreti felvonulással, koncertekkel, kirakodóvásárral, borbemutatóval és négy ország férfi énekeseivel várja az érdeklődőket szeptember 27. és 29. között a 23. Európai Bordalfesztivál Pécsen és a villányi borvidék településein. 

 

A szervező Pécsi Férfikar Alapítvány MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a 9. Villányi Prémium Bormustrával kiegészülő fesztivál keretében Lettországból, Szlovákiából, Hollandiából és Magyarországról csatlakoznak bordalaikkal együttesek a házigazda Bartók Béla Férfikarhoz.

A háromnapos rendezvény első napján, pénteken a Villányi Borvidék és a helyi borászatok fogadják a kórusokat, akik a villánykövesdi megnyitót követően Villányban, a Diófás téren mutatkoznak be a közönségnek a Népek bordalai program keretében, majd pincekoncerteket adnak a településen.

Szombaton nagyszabású gálakoncerten hallhatja a pécsi közönség a résztvevő együtteseket, harmadik alkalommal szólal meg a villányi Borászkórus a pécsi Kodály Központ hangversenytermében. A koncerten közreműködik a Pécsi Szimfonietta, Kovácsházi István Liszt-díjas előadóművész és Demeniv Mihály harmonikás.

A gálakoncertet megelőzően a IX. Villányi Prémium Bormustra színesíti a bordalfesztivált; a Kodály Központ aulájában idén tucatnyi villányi pincészet prezentálja legkiválóbb borait.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren rendezett Bor és Dal Ünnepén szüreti felvonulás, népművészeti és kirakodóvásár, borkóstolók is várják az érdeklődőket.

A fesztivál részletes programjai, a gálakoncert információi a winesongfestival.hu oldalon érhetőek el.

MTI - Fotó: winesongfestival.hu