Meleg a pite: Pécsett is parádéznak a homoszexuálisok, várják az önkénteseket

2019. december 21. szombat 15:52

Meleg a pite: Pécsett is parádéznak a homoszexuálisok, várják az önkénteseket

A nyár közepén jelentették be, hogy jövő májusban a baranyai megyeszékhely adhat otthont elsőként a homoszexuális felvonulásnak egy belga kapcsolatokkal rendelkező egyesület, a pécsiek előtt alig ismert - egyébként nem is magyar nevű - Diverse Youth Network jóvoltából, írja a bama.hu.

 

Ahogy a társrendezvény, a Budapest Pride honlapján az olvasható, azért választották Pécset, mert szerintük a „város megérett" a rendezvényre. A program szervezői szerint „a különböző kisebbségek összefogásával egy jelentős, fontos üzenetet hordozó, kulturális fesztivált tudnak létrehozni".

A 2020-as pécsi felvonulás rendezői már programszervező önkénteseket is keresnek, velük szemben fontos elvárás, hogy egyetemi hallgatók, friss diplomások legyenek. Szintén a közösségi médiában számoltak be arról, hogy néhány napja Pécsen találkoztak a budapesti pride szervezőivel. 

 

A téma már a városházát is elérte, a legutóbbi közmeghallgatáson egy felszólaló Péterffy Attilának, Pécs polgármesterének szegezte a kérdést: miként viszonyul az önkormányzat a felvonuláshoz? Akkor a polgármester közölte, van saját véleménye, de azt nem árulta el. A közgyűlésben helyet foglaló pártok kapcsán pedig kijelentette: még nem alakították ki az álláspontjukat. A polgármester lapunknak a témában feltett kérdéseire nem válaszolt.

Úgy tudjuk, hogy a felvonulást elég a rendőrségen bejelenteni 48 órával a rendezvény előtt, ám várhatóan már hetekkel korábban megteszik, hogy az eseményt időben meg tudják tartani, hiszen lehetnek olyan kérdések, amiket két nap alatt nem lehetne tisztázni a rendőrséggel.

 

EQM - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt