Megvillantották főzőtudományukat a TTK-s egyetemisták, a dékán sem maradt éhen
2019. március 17. vasárnap 08:47

A napokban tartották a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának biológia és kémia szakos hallgatói főzőversenyüket a Kiskorsó hátsó udvarán. Pincepörköltet készítettek.
A TTK Biosz-Kémia Főzőversenyt minden évben megtartják, általában a szaknapok keretein belül. Idén sem alakult ez másképp,folyamatosan érkeztek az egyetemisták a Kiskorsó elnevezésű hely hátsó udvarába.
A főzés délután négy órakor kezdődött, a hallgatók kézhez kapták a a bográcsot, hozzávalókat, a fűszereket, s egy üveg vörösbort is a garantáltan jó íz érdekében. Az eseményen hat csapat vett részt, egy társaságban 8-10 hallgató főzött.
Később megérkezett a biológia és kémia oktatókból álló zsűri, a Természettudományi Kar dékánja, dr. Horváth Attila is az értékelők között volt.
Az eseményt a tavaly megválasztott kémia szakos hallgatói képviselők, Sándor Nikolett és Földi Máté szervezték idén, akik folyamatosan biztatták a részvevőket a főzés során.
A nyertesek egy karton sörrel gyarapodtak, oklevelet is kaptak, de a második és a harmadik helyezettek sem jártak rosszul.
A versenyen végül a Tejfölös Aceton elnevezésű csapat végzett az első helyen, őket követte a Biorgia csapat, harmadik helyen pedig a Nem Tudjuk csapat végzett.
A díjazottak mind oklevelet, mind a jól megérdemelt ajándékokat is megkapták az esemény végén, ezután pedig egy kis bulival zárult az este.
Pauska Petra - Fotó: Dittrich Éva
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- A helyzet fokozódik: 38 fokos hőség...
- Strand, éttermek, zöldségesek: íme, a...
- Szerdán este minden kiderül a pécsi...
- Elment az egyik utolsó igazi pécsi...
- Fagylaltkuponokat rejtenek el...
- Az arany ugyan hiányzik a...
- Baranyában jelentős havazás, hófúvás...
- Azt kamuzta egy cég, hogy Suzukival...
- Javában tart az őznász - Óvatosan a...
- Vége a pótlóbuszozásnak, befejeződőtt...