Megvillantották főzőtudományukat a TTK-s egyetemisták, a dékán sem maradt éhen
2019. március 17. vasárnap 08:47
A napokban tartották a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának biológia és kémia szakos hallgatói főzőversenyüket a Kiskorsó hátsó udvarán. Pincepörköltet készítettek.
A TTK Biosz-Kémia Főzőversenyt minden évben megtartják, általában a szaknapok keretein belül. Idén sem alakult ez másképp,folyamatosan érkeztek az egyetemisták a Kiskorsó elnevezésű hely hátsó udvarába.
A főzés délután négy órakor kezdődött, a hallgatók kézhez kapták a a bográcsot, hozzávalókat, a fűszereket, s egy üveg vörösbort is a garantáltan jó íz érdekében. Az eseményen hat csapat vett részt, egy társaságban 8-10 hallgató főzött.
Később megérkezett a biológia és kémia oktatókból álló zsűri, a Természettudományi Kar dékánja, dr. Horváth Attila is az értékelők között volt.
Az eseményt a tavaly megválasztott kémia szakos hallgatói képviselők, Sándor Nikolett és Földi Máté szervezték idén, akik folyamatosan biztatták a részvevőket a főzés során.
A nyertesek egy karton sörrel gyarapodtak, oklevelet is kaptak, de a második és a harmadik helyezettek sem jártak rosszul.
A versenyen végül a Tejfölös Aceton elnevezésű csapat végzett az első helyen, őket követte a Biorgia csapat, harmadik helyen pedig a Nem Tudjuk csapat végzett.
A díjazottak mind oklevelet, mind a jól megérdemelt ajándékokat is megkapták az esemény végén, ezután pedig egy kis bulival zárult az este.
Pauska Petra - Fotó: Dittrich Éva
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Négy napja nyoma veszett egy pécsi...
- Denevérekben előforduló vírusokat...
- Ezen a napon robbant fel harmincnyolc...
- Donald Trump: együtt küzdünk egy...
- Halálra injekciózott egy ápoló egy...
- Konkoly Zsófia újabb ezüstérmet...
- Miért is kell másfél órát várni...
- Május első hetében adják át az M6-os...
- Hiába a 40-es tábla, sokan eszetlenül...
- Nézze meg, milyen lesz az idő hétvégén!