Megvillantották főzőtudományukat a TTK-s egyetemisták, a dékán sem maradt éhen

2019. március 17. vasárnap 08:47

Megvillantották főzőtudományukat a TTK-s egyetemisták, a dékán sem maradt éhen

A napokban tartották a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának biológia és kémia szakos hallgatói főzőversenyüket a Kiskorsó hátsó udvarán. Pincepörköltet készítettek.  

 

 

A TTK Biosz-Kémia Főzőversenyt minden évben megtartják, általában a szaknapok keretein belül. Idén sem alakult ez másképp,folyamatosan érkeztek az egyetemisták a Kiskorsó elnevezésű hely hátsó udvarába.

A főzés délután négy órakor kezdődött, a hallgatók kézhez kapták a a bográcsot, hozzávalókat, a fűszereket, s egy üveg vörösbort is a garantáltan jó íz érdekében. Az eseményen hat csapat vett részt, egy társaságban 8-10 hallgató főzött.

Később megérkezett a biológia és kémia oktatókból álló zsűri, a Természettudományi Kar dékánja, dr. Horváth Attila is az értékelők között volt.

Az eseményt a tavaly megválasztott kémia szakos hallgatói képviselők, Sándor Nikolett és Földi Máté szervezték idén, akik folyamatosan biztatták a részvevőket a főzés során.

A nyertesek egy karton sörrel gyarapodtak, oklevelet is kaptak, de a második és a harmadik helyezettek sem jártak rosszul.

 

A versenyen végül a Tejfölös Aceton elnevezésű csapat végzett az első helyen, őket követte a Biorgia csapat, harmadik helyen pedig a Nem Tudjuk csapat végzett. 

A díjazottak mind oklevelet, mind a jól megérdemelt ajándékokat is megkapták az esemény végén, ezután pedig egy kis bulival zárult az este. 

 


Pauska Petra - Fotó: Dittrich Éva