Még viperát is tartott az árukészletben, a NAV lettt a veszte

2014. november 05. szerda 10:58

Még viperát is tartott az árukészletben, a NAV lettt a veszte

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya megyei pénzügyőrei próbavásárlást végeztek egy pécsi üzletben, ahol megállapították, hogy a korábban lefoglalt termékeket a gazdálkodó engedély nélkül értékesítette.

A pénzügyőrök még júliusban mintegy 3 millió forint értékben foglaltak le termékeket egy pécsi világítástechnikai eszközöket forgalmazó cégnél, a vállalkozás adótartozásának biztosítékául. A termékek a tulajdonosnál maradhattak, azonban azokat meg kellett volna őriznie.

Egy későbbi ellenőrzéskor kiderült, hogy a cég árukészletében érdekes tárgyak is vannak, többek között

2 „vipera", 15 hamis Nike szabadidő garnitúra, 21 darab hamis iPhone tartozék, 5 darab hamis „Beat by dr Dre" fejhallgató, 46 darab, különböző márkájú pendrive és 19 darab, különféle márkájú memóriakártya, melyekre az üres hordozói díjat nem fizették meg. Előkerült továbbá 204 db Kamagra és 2 db Virecta teljesítményfokozó tabletta, valamint 2490 darab e-cigaretta utántöltő patron is.

A pénzügyőrök a termékeket lefoglalták, és el is szállították, valamint a cég ellen közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, iparjogvédelmi jogok megsértése és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak, továbbá ingóvégrehajtás keretében a fennálló tartozás biztosításául a csaknem 4 millió forint értékű árukészletet zár alá vették az adórevizorok közreműködésével.

A teljesítményfokozókat és e-cigaretta patronokat a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói büntetőeljárás keretében lefoglalták, és egészségügyi termék hamisítása valamint zártörés miatt büntetőeljárást indítottak.

Forrás: NAV Dél- dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága