Kővári János esete az e-buszokkal: kinek a nevében is tárgyalgat a pécsi képviselő?

2018. november 05. hétfő 13:32

Kővári János esete az e-buszokkal: kinek a nevében is tárgyalgat a pécsi képviselő?

Azzal még nincs különösebb baj, hogy az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) közgyűlési képviselője, Kővári János szívén viseli a pécsi buszközlekedés sorsának alakulását, hiszen városatyaként ez (is) a dolga. Az sem ördögtől való, hogy elektromos buszok beszerzését szorgalmazza, mert a környezetvédelem, a költséghatékonyság stb. tényleg nagyon fontos ügy. 

 

A küldetéstudat - amivel, úgy tűnik, Kővári e-busz ügyben rendelkezik - pedig egyenesen becsülendő jellemvonás, de csak egy bizonyos határig. Egészen pontosan addig, amíg valakinek a felhatalmazása, csúnya szóval a kompetenciája terjed, s ezzel támadt esetében némi gond.

Kővári János ugyanis szaladgál fűhöz-fához, hogy tető alá hozza a sajátjának kinevezett tervét. Járt például egy buszkiállításon Hannoverben, hogy közelről is szemügyre az általa kinézett buszokat, sőt, a Facebook-on közreadott fotók tanúsága szerint a gyártó cég képviselőivel is tárgyalhatott.

Ám ez még semmi.

Volt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternél is az e-buszok beszerzése kapcsán, akivel állítólag egyenesen arról egyeztetett, hogy a Modern Városok keretében Pécsnek jutó összeg átcsoportosításával teremtsék elő a járművekre a pénzt.

A kérdés csak az, kinek a nevében teszi mindezt, ki hatalmazta fel arra, hogy gyakorlatilag a város nevében járjon el. Válaszolunk is: senki. Hozzátehetjük még azt is, hogy fogadatlan prókátornak az ajtó mögött a helye.

Azt pedig csak megjegyezzük, szólhatna valaki Kővári Jánosnak, hogy a pécsiek által megválasztott, így felhatalmazással bíró városvezetés is e-buszok beszerzésén dolgozik, olyannyira, hogy már fut a közbeszerzési eljárás tucatnyi jármű vásárlása miatt.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)