Kalmár Lajos bemutatja Gambiát

2010. augusztus 07. szombat 19:14

Kalmár Lajos bemutatja Gambiát
Mosolygó halak, jókedvű emberek címmel nyílik fotókiállítás Pécsett augusztus 15-én, a Cella Septichorában. Kalmár Lajos fotóművész és dr. Tarrósy István Afrika-kutató, egyetemi adjunktus kiállítását a gambiai főkonzul, dr. Suha György nyitja meg.

Afrika mosolygós partja – ezzel a szlogennel fogadja az ideérkezőt e kicsiny afrikai ország, a nyugat-európai turisták egyik kedvelt célpontja. Kalmár Lajos és Tarrósy István 2008 őszén járta be az országot, céljuk a gambiai mindennapok dokumentálása volt, elsősorban interjúk, beszélgetések, fotók segítségével.

Az út tapasztalatait bemutató nagyszabású fotókiállítás megnyitója 2010. augusztus 15-én 11 órakor kezdődik. Beszédet mond dr. Suha György főkonzul, képviseletvezető, a Gambiai Köztársaság állandó képviselője az ENSZ és a nemzetközi szervezetek mellett, valamint Kalmár Lajos fotóművész és dr. Tarrósy István Afrika-kutató, egyetemi adjunktus.

A konzulátus támogatásával megvalósuló kiállítás szervezője a Pécsi Tudományegyetemen működő Afrika Kutatóközpont, az ország egyetlen ilyen profilú egyetemi műhelye.

A kiállítás 2010. augusztus 15–30. között tekinthető meg a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban (Pécs Szent István tér 17.).


Képünkön a kiállítás "Műszak után" című fotójának részlete látható.

További információ: http://www.africa.pte.hu

EQM – IDresearch - Fotó: Kalmár Lajos