Kalandozhatunk és csúszkálhatunk is majd Tüskésréten, új elemekkel fejlesztenék a parkot

2016. április 26. kedd 11:54

Kalandozhatunk és csúszkálhatunk is majd Tüskésréten, új elemekkel fejlesztenék a parkot

Komoly beruházás előtt áll a nemrég átadott tüskésréti park. A kedvelt szabadidős hely rövidesen csúszda- és kalandparkkal gazdagodhat, de bővítenék a futópályát, játszótereket és kerékpáros pályákat is építenének.

A Tüskésréti-tó hosszú-hosszú éveken keresztül elhanyagoltan várta, hogy jobbra forduljon a sorsa. Egészen tavaly novemberig kellett türelemmel lenni, akkor adták át ugyanis a futókörrel és wakeboard pályával is felszerelt szabadidőparkot. A beruházás a város, a hőerőmű és egy magánvállalkozás összefogásával, egyetlen önkormányzati forint nélkül valósult meg.

Hamarosan - ha minden jól megy - úgy fejlődhet tovább a terület, hogy ezúttal sem Pécsnek kell állnia a beruházás számláit. Egy pályázat keretében lehetőség nyílik - többek közt - a játszótér és a fitnesz park bővítésére, kalandpark kialakítására, csúszdák telepítésére, a parkoló, illetve a futópálya bővítésére.

- Kiváló az együttműködés a város és a szabadidőpark üzemeltetői között, mindkét fél elkötelezett a fejlesztésekkel kapcsolatban - fogalmazott Csizi Péter országgyűlési képviselő. - A beruházásoknak, melyeket az önkormányzat a saját területén tervez, pontosan az a lényegük, hogy jelentősen növeljük Tüskésrét értékét, így a wakeboard pálya vonzerejét is - tette hozzá.

A fejlesztéskor fontos szempont a gazdaságélénkítés. A beruházásnak amellett, hogy fenntarthatónak kell lennie, munkahelyek létrehozásával is járnia kell - e nélkül aligha számíthat az önkormányzat a pályázati forrásra. Ennek megfelelően a tervek között szerepel, hogy egy külső partner bevonásával a jelenlegiek mellett újabb sportfunkciókkal erősítik a szolgáltatásokat. Az elképzelések díjfizetés mellett igénybe vehető teniszpályákról, illetve mászófalról is szólnak.

Mint megtudtuk, a munkálatok tervezésére és elvégzésére 155 millió forintos keretösszeget határoztak meg az önkormányzat munkatársai.


Képünk a Tüskésréten készült. 

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva