Ingyenes masszázs a Hősök terén: a városrész volt postása gyúrja a jelentkezőket

2017. június 03. szombat 12:00

Ingyenes masszázs a Hősök terén: a városrész volt postása gyúrja a jelentkezőket

Általában leginkább azoknak van szüksége masszázsra, akiknek a legkevesebb pénzük van - vallja Szőke Tibor. A keleti városrész egykori postásának köszönhetően nagyjából egy hónapja ingyenesen részesülhetnek a szolgáltatásból a rászorulók a Hősök terén.

Szőke Tibort rengetegen ismerik Pécsi keleti városrészében - ez nem is csoda, hiszen nemrég még ő vitte ki a leveleket. Manapság azonban már gyógy- és sportmasszőrként dolgozik, méghozzá hetente egyszer teljesen ingyen.

- Az úgynevezett szociális masszázs szolgáltatás nagyjából egy hónapja érhető el a Hősök terén - kezdte. - Itt hetente egy alkalommal fogadom a rászorulókat, akik amúgy valószínűleg soha nem engedhetnék meg maguknak, hogy egy szakember kezelje őket - tette hozzá.

Az ötletgazda kezdeményezését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karolta fel, a szervezet segíti a szolgáltatás működtetését, időpontokat is náluk lehet egyeztetni.

- Amíg az időpontok be nem telnek, mindenki annyiszor jön, ahányszor akar, egy emberre átlagosan tizenöt perc jut. Eddig azt tapasztaltam, hogy sokan érdeklődnek a lehetőség iránt. Úgy gondolom, a szolgáltatás egyre népszerűbb lesz, és amennyiben igény mutatkozik erre, akár heti két alkalommal is fogadom majd a rászorulókat.

Kérdésünkre elmondta, a lehetőség elsősorban a Hősök tere környékén élőknek szól, de természetesen a város más részén élőket sem utasítja el.

- Sajnos a nehéz anyagi körülmények általában az emberek egészségi állapotán is rontanak. Emiatt azt tapasztalom, sok esetben leginkább azoknak van szükségük masszázsra, akiknek alig, vagy egyáltalán nincs pénzük erre. Ezért is tartom fontosnak, hogy elindíthattam a szolgáltatást - fogalmazott.

Palotás Péter - Fotó: Löffler Péter