Forradalmat robbantana ki, a hatalmat lefejezné a pécsi tüntetésre készülő Garzó Gábor

2017. október 20. péntek 15:31

Forradalmat robbantana ki, a hatalmat lefejezné a pécsi tüntetésre készülő Garzó Gábor

Forradalmat kell csinálni és a hatalmat szó szerint le kell fejezni - közölte a legnagyobb közösségi portálon az ellenzéki körökben jól ismert Garzó Gábor, aki ezek szerint így készülhet a szocialisták és liberálisok által szervezett pécsi demonstrációra. 

Október 23-ára Pécsett tüntetést szervez az MSZP-s Sík László és a Liberálisok pécsi vezetője, Ágoston Andrea, mondván, „a hőseinket tiszteljük, de nem ezért harcoltak".

A fáklyás megemlékezés facebookos felhívásában megismétlik az MSZP-sek által az elmúlt időszakban sulykolt mondatokat (például „a gyámság alá helyezett városban nincsenek munkahelyek, a közlekedés összeomlóban", stb.) így nem véletlen, hogy a rendezvényre eddig jelentkező 25 ember között (és a negyven érdeklődőről se feledkezzünk meg) között ott találjuk Szakács Lászlót, a komlói - mostanában inkább Pécsett szereplő - MSZP-s politikust, valamint Heindl Pétert, a már kimúlt SZDSZ egykori alapító tagját, és más szocialista aktivistákat, párttagokat.

Az eseményre jelentkezett az a Garzó Gábor is, aki a vasútállomáson két éve a vonattal érkezett migránsokat segítette, s aki szinte minden ellenzéki tüntetésen ott van.  Feleségével a Nő az Esély Egyesület szervezésében különböző gyűjtéseket is szervezett a szocialistákkal karöltve, volt, hogy az MSZP - azóta már eladott - Tüzér utcai székházában osztottak ételt.

A rendszeresen turbánban mutatkozó Garzó emberbaráti szeretete azonban úgy tűnik, ezzel véget is ért, a legutóbbi Facebookos posztja szerint arra biztatja az embereket, hogy „nem tüntetni kell, hanem forradalmat csinálni! Ehhez pedig nem a politikai pártokra kell várni! A jelenlegi hatalmat le kell fejezni, ezt értsd szó szerint".

Emlékezetes, a pécsi roma gárda egykori ötletgazdáját, Daflics ezredest annak idején azért (is) fogták el a rendőrök, mert fegyveres ellenállásra szólította fel a romákat.

EQM