Felrobbant egy gázpalack a keszüi tűzben

2017. október 12. csütörtök 11:47

Felrobbant egy gázpalack a keszüi tűzben

Tűz ütött ki egy melléképületben Keszü külterületén, a Szőlőhegyen. A pécsi hivatásos tűzoltókat ma délelőtt, néhány perccel kilenc óra előtt riasztották az esethez.

A mintegy száz négyzetméteres építmény, amelyben műhely, abban pedig egyebek között szerszámok voltak, teljes terjedelmében égett. A tűz keletkezésének időpontjában két ember tartózkodott az épületbe, közülük egy férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A pécsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, a munkálatokhoz két gépjárműfecskendőre és egy vízszállítóra volt szükség.

Az épületben összesen négy propán-butángázpalack volt, egyet még a tűzoltók kiérkezése előtt kihoztak a tulajdonosok az ingatlanból, egy palack olyan nagy hőterhelést kapott, hogy az épületben felrobbant, további két gázpalackot a beavatkozók hoztak ki, amelyeket sikerült visszahűteniük normál hőmérsékletre.

A lángok megfékezésén több, mint egy órán át dolgoztak a tűzoltók, az utómunkálatok még jelenleg is tartanak a helyszínen.

Forrás: Katasztrófavédelem