Évek óta rendeznek off-road versenyeket édesapjuk, Nimsz Zoltán emlékére a Mecsekben

2019. március 19. kedd 09:45

Évek óta rendeznek off-road versenyeket édesapjuk, Nimsz Zoltán emlékére a Mecsekben

Idén márciusban már hatodik alkalommal rendezték meg a Nimsz Zoltán Emléktrophy-t Hosszúhetényben. A versenyre most is rengeteg autó érkezett.

 

 

Hosszúhetényben 1998-ban rendezte meg az első versenyt Nimsz Zoltán, aki hatalmas hozzáértője és szerelmese volt az off-roadnak. Ma már két fia, Nimsz Zoltán és Gergő viszik tovább a hagyományt, akik édesapjuk emlékét szeretnék megőrizni a versenyekkel. Az első emlékversenyt 2014-ben rendezték meg Hosszúhetényben, I. Nimsz Zoltán Emléktrophy néven. A Depo helyszíne a Mecsek Erdészet jóvoltából a Natur Hotel Kövestető volt.

 

 

 

A fiúk az apjuk által megtervezett és megálmodott úton viszik tovább ezeket a túrákat, de sokat köszönhetnek a Hetény Trophy Team csapatának, illetve Sebők Zsoltnak, akik nélkül nem jöhetne létre az esemény. Céljuk, hogy aki részt vesz, egy igazán jót autózhasson és gyönyörködhessen a Mecsek szépségeiben. A versenyre az ország minden pontjáról és a szomszédos Szlovákiából, Ausztriából is érkeztek már indulók. Idén 94 autó állt rajthoz.

- Jó látni, hogy évről évre egyre több embert érdekel ez a sport és szép számban jönnek nézők is a Speciál és TKPk-hoz egy izgalmas napot, illetve hétvégét eltölteni - árulta el lapunknak Nimsz Gergőné.

Miután megérkeztek az autók, az emberek elfoglalták a szállást, ezután a gépátvétel történt meg. A vacsora és az eligazítás után következhetett a verseny. A szervezők elmondták a szabályokat, majd öt kategóriába sorolták be az autókat, mint minden évben az autó paraméterei alapján. A kategóriák növekvő sorrendben a következők: túra kicsi, túra nagy, profi kicsi, profi nagy és extrém.

Idén a következőképpen alakultak a helyezések:

Túra kicsi:
1. Horesnyi Benjámin - Blandl Péter
2. Geráth Gábor - Geráth Péter
3. Gáspár Attila - Gáspár Tibor

Túra nagy:
1. Révi Marci - Ciráki Soma
2. Baján Lajos - Sörényi Norbert
3. Ványi Zsolt - Kurtán Alexandra

Profi kicsi:
1. Kustán Péter - Szilágyi Vera
2. Bogár Ferenc - Bogár Dániel
3. Wágenhoffer Attila - Moninger Judit

Profi nagy:
1. Császár Balázs - Kovács Zoltán
2. Fehér Károly - Fehér Ingrid
3. Babos Tamás - Nagy András

Extrém:
1. Kalmár Norbert - Balog Károly
2. Magyar Szilárd - Tóth Sándor
3. Vasas Balázs - Vasas Sándor

Akik pedig különdíjat kaptak, Pásztor Zsolt a leglátványosabb borulásért, Horváth Katinka és Jägerné Rózsár Szandra pedig az egyetlen női párosként a részvételért. A Jäger Offroad is segített a szervezésben, akik különdíjat kaptak.

A következő Emléktrophy pontos időpontja még nincs meg, de várhatóan 2020. március első hétvégéjén rendezik majd meg.

- Azt megígérhetjük, hogy jövőre kicsit könnyítünk a Speciál és TKPk-on, hisz idén kicsit erősebbre sikeredtek a pályák. De így is le a kalappal a résztvevők előtt, mert keményen végigküzdötték a futamot és szép eredményekkel beértek a célba. Emlékezetes és eseményekben gazdag napokat tudhatunk magunk mögött - mondták el a szervezők.


Pauska Petra