Elmarad a PMFC Öregfiúk vendégjátéka a vasasi Retró Bányásznapon - 750 ezret kértek az öltözőért

2019. augusztus 28. szerda 16:41

Elmarad a PMFC Öregfiúk vendégjátéka a vasasi Retró Bányásznapon - 750 ezret kértek az öltözőért

Harmadik alkalommal rendezi meg szombaton a Vasasi Szent Borbála Egyesület a Retró Bányásznapot, amelynek idén egyik elemeként a PMFC Öregfiúk mérkőzést játszott volna a helyiek öregfiúk csapatával. Ez azonban elmarad, mivel a helyi sportegyesület - politikai rendezvénynek minősítve a mérkőzést -  750 ezer forint bérleti díjat kért az öltözőért. A kezdőrúgást Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója végezte volna el, a teljes rendezvény fővédnöke pedig Hoppál Péter országgyűlési képviselő. 

 

Elmarad a PMFC Öregfiúk hírverő mérkőzése a Vasasi Szent Borbála Egyesület Retró Bányásznapján. Erről a szervezők levélben értesítették a PMFC Öregfiúk Egyesületet.

Azt írták:
„Ezúton értesítem Önöket, hogy a Vasasi Szent Borbála Egyesületet a Retró bányásznapi labdarúgó-mérkőzés kapcsán olyan politikai támadások érték, - kampányrendezvénynek titulálták, 3 órára 750.000 Ft-os bérleti díjat követelve az öltözőért- mely feltételek mellett nem tudjuk vállalni az esemény lebonyolítását.
Szíves elnézésüket kérjük, nagyon sajnáljuk a történteket."

A Szent Borbála Egyesületnél érdeklődésünkre elmondták, a Vasasi Bányász SE követelte az irreálisan magas bérleti díjat az egyébként siralmas állapotú öltözőért.

Hozzátették, a méteresnél magasabb gazzal benőtt pályát közmunkások segítségével rendbe tették, a pálya korlátját - saját forrásaikat használva - lefestették, s a játéktér melletti részt is alkalmassá tették a mérkőzés megrendezésére.

A levélben említett politikai okokról szólva úgy fogalmaztak, a focimeccs szervezésével megbízott vezetőségi taguknak azt mondta a Bányász Torna Club elnöke: mivel politikai rendezvény, ezért vagy a Szent Borbála Egyesület vagy a város vezetése fizesse ki a 750.000.-Ft-ot.

A meccsen a kezdőrúgást Vári Attila - a PSN Zrt. elnökeként - végezte volna el, a teljes bányásznapi rendezvény fővédnöke Hoppál Péter országgyűlési képviselő - akárcsak azt ezt megelőző alkalmakkor.

Képünkön: az öltöző.

M. B.