Elgáncsolták a balliberálisok a belvárosi kutyafuttató ügyét - Szerintük felesleges

2021. július 06. kedd 15:24

Elgáncsolták a balliberálisok a belvárosi kutyafuttató ügyét - Szerintük felesleges

Hiába adott minden feltétel egy új belvárosi kutyafuttató kialakításához, valószínűsíthetően politikai megfontolásokból a baloldali többség kedden nem támogatta a bizottságokban az ügyet. Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője, a kezdeményezés felkarolója lapunknak nyilatkozva elmondta, ez a döntés a városrészben élő polgárok kérésének semmibevétele, ami elfogadhatatlan.


Mint arról korábban beszámoltunk, a belvárosi kutyatartók aláírásokat gyűjtöttek annak érdekében, hogy a centrumban is működjön kutyafuttató, jelenleg ugyanis nincs olyan közterület a városrészeben, ahol az ebeket szabadon lehetne engedni. Az ügyet felkarolta Kővári János, a terület önkormányzati képviselője, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke.

A beruházás megvalósításához minden feltétel adott, ennek ellenére a mai napig nem indult el a kivitelezés. Sőt, kedden eldőlt, még hónapokig egészen biztosan állni fog az ügy.

Kővári János arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy a Kommunális Bizottság ülésén a balliberális többség elutasította a tervet, szerintük ugyanis „felesleges" a beruházás.

- Az ülésen elmondtam, hogy az elmúlt hónapokban többször egyeztettünk a kutyásokkal, a műemlékvédelemmel foglalkozó hatósággal, a BIOKOM-mal és a telekszomszédokkal is. Az északi várfalsétány Dóm Kőtárhoz közeli részét, mint helyszínt mindannyian elfogadták - fogalmazott a városi képviselő-testületben az ÖPE-KDNP frakciót vezető politikus.

Szintén kedden ülésezett volna a Városfejlesztési és Innovációs Bizottság is, ám határozatképtelenség miatt az egyeztetés végül elmaradt, így értelemszerűen a kutyafuttató ügye sem kerülhetett napirendre.
Az önkormányzatnál megvizsgálják, hogy melyik helyszín lenne a leginkább megfelelő, ez a munka pedig egészen biztosan hónapokat vesz majd igénybe. Kővári János úgy fogalmazott, időhúzásról, szándékos akadályoztatásról van szó.

- Ez a döntés a belvárosi polgárok kérésének semmibevétele, ami elfogadhatatlan - szögezte le.

Az ügy gáncsolása azért is érthetetlen, mert az engedélyek és az akarat mellett a pénzügyi forrás is rendelkezésre áll, a szükséges nagyjából 500 ezer forintot a frakcióvezető képviselői keretéből finanszíroznák.


Képünk illusztráció. 

P. P. - Fotó: pixabay.com