Végre a pécsi belvárosban is kialakíthatnak kutyafuttatót – Aláírásgyűjtés indult

2021. március 07. vasárnap 09:19

Végre a pécsi belvárosban is kialakíthatnak kutyafuttatót – Aláírásgyűjtés indult

Folyamatos konfliktusforrás, hogy Pécs belvárosában nincs olyan közterület, ahol a kutyákat szabadon lehetne engedni. Sőt, egyre több helyen táblával jelzik, hogy ott még pórázon sétáltatni is tilos az ebeket. Helyi civilek és Kővári János önkormányzati képviselő közös munkájának köszönhetően jó esély van arra, hogy végre kutyafuttató épüljön a városrészben.

 


„Kutyát bevinni, sétáltatni tilos!" - egyre több ilyen és ehhez hasonló feliratú tábla található a pécsi belvárosban. Az ebtartók úgy érzik, lassan mindenhonnan kiszorulnak. A helyzetre egy kutyafuttató kialakítása jelenthet megoldást, amelynek ügyében úgy tűnik, végre elindult a folyamat.


Szabó Ágitól, a Tettyei Kutya Club nevű baráti társaság egyik tagjától megtudtuk, a napokban Kővári János belvárosi önkormányzati képviselő és a BIOKOM Kft. munkatársai is megnézték a lehetséges helyszíneket. A cél, hogy - Pécs más részeihez hasonlóan -, a belvárosban is lehetséges legyen a kulturált állattartás, ehhez pedig nagyban hozzájárulhat az új kutyafuttató.


Munkatársunk megkeresésére Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke elmondta, a Városfejlesztési és Innovációs Bizottság keddi tanácskozásán a képviselők elé kerül a téma. Reményét fejezte ki, hogy aznap olyan döntés születik az ügyben, amellyel elégedettek lesznek a belvárosi kutyások.


A hétvégén aláírásgyűjtés indult, erősítve ezzel a kezdeményezést. Hogy mikor és hol lehet csatlakozni a kezdeményezéshez, ide kattintva olvasható.



A mostani helyzet sokáig már nem tartható fent, gyakorlatilag mindennaposak a kisebb-nagyobb konfliktusok az ebek sétáltatása miatt.

Lapunkban beszámoltunk arról, hogy az északi várfalsétány melletti füves részen nemrég egy kiegészítő írást helyeztek el az ott található „Kutyát bevinni tilos!" táblára. A papírlapra azt írták, hogy mit nem szabad az embereknek: például részegen üvegeket a falnak csapni, illetve a gazdáknak otthagyni a kutyagumit.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva