Elfogadták a pécsi költségvetést, több mint 55 milliárd forintból gazdálkodhat idén a város

2019. március 14. csütörtök 11:33

Elfogadták a pécsi költségvetést, több mint 55 milliárd forintból gazdálkodhat idén a város

Rövid, alig egyórás vita után hagyta jóvá a közgyűlés csütörtökön Pécs költségvetését. 55, 3 milliárd forintból gazdálkodhat a város. Sem adóemelést, sem ingatlanértékesítését nem tervez az önkormányzat.  

 


- Stabil, takarékos, kiszámítható a város költségvetése, amit alapos előkészítő munka után terjesztettünk a közgyűlés elé - fogalmazott a csütörtök délelőtt ülése Páva Zsolt, Pécs polgármestere. - Úgy hoztuk egyensúlyba a büdzsét, hogy nem tervezünk sem ingatlanértékesítést, sem adóemelést.

Hozzátette, tavaly rekord nagyságú, 12, 2 milliárd volt a város adóbevétele, s az adóbehajtás idén is kiemelt feladat marad. Az állami normatívák emelkedtek, likvid hitelkeret sem szerepel a költségvetésben, de erről tárgyalnak a kormánnyal.

Gulyás Emil, a szocialisták közgyűlési frakcióvezetője szerint a büdzsé nem javítható olyan mértékben, hogy egy valódi ellenzék számára elfogadható legyen, a DK részéről pedig Kunszt Márta a szemfényvesztés költségvetésének" nevezte a javaslatot, ami hatalmas adósságot tol a következő testületre.

Az Összefogás Pécsért Egyesület frakcióvezetője, Kővári János szerint nem csak bírálatra, javaslatokra is szükség lenen az ellenzéki képviselők részéről, ő ezt meg is tette, e-buszok beszerzését, a közvilágítás további energiatakarékos cseréjét, energetikai korszerűsítést szorgalmazva.

A jobbikos Fogarasi Gábor szerint költségvetés októberig szól, és még sokszor fogják módosítani.

Az alig egy órán tartó vita után a költségvetés 19 igen, 4 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadták.