Egy, a pécsi felvonulást ellenző magyar oldal lett a nemzetközi homoszexuális hálózat célpontja

2020. március 08. vasárnap 09:31

Egy, a pécsi felvonulást ellenző magyar oldal lett a nemzetközi homoszexuális hálózat célpontja

Sokakhoz eljutott a hír, hogy első vidéki LMBTQ felvonulást Pécsett akarják megszervezni idén május 16-án. A belga Diverse Youth Network által szervezett és a budapesti homoszexuális felvonulás szervezői által támogatott pécsi homoszexuális felvonulást emberjogi fesztivál köntösbe bújtatva szeretnék megrendezni, írta lapunknak küldött levelében egyik olvasónk. 

 

 

A homoszexuális felvonulás híre óriási felháborodást váltott ki a pécsiek többségéből, amit jól bizonyít, hogy a rendezvényre érzékenyítő balliberális helyi média cikkei alatt is rengetegen fejezik ki nemtetszésüket. A felvonulás kapcsán időt húzó és mellébeszélő Péterffy Attila polgármestert pedig saját oldalán szedik szét a kommentelők.

A dühös pécsi emberek több kezdeményezést is elindítottak, hogy megakadályozzák a felvonulást. Egy pécsi apuka online petíciót indított, ami már átlépte a tízezer aláírást. A helyi civilek közmeghallgatást követelnek, melynek érdekében aláírásgyűjtés zajlik a városban.

Az online felületeken is megjelentek a pécsi homoszexuális felvonulást ellenző oldalak, csoportok, melyek közül a legjelentősebb a Stop Pride Pécs nevet viseli - https://www.facebook.com/stoppridepecs.

Természetesen ez az oldal lett a nemzetközi LMBTQ-lobbi elsődleges célpontja, mert rendre olyan felvételeket és fotókat oszt meg, mely bemutatja az agresszív, provokatív liberális stílust és viselkedést.

Ahogy lenni szokott, a véleményszabadságra máskor oly érzékeny liberálisok az oldal törlését és tiltását akarják elérni, ehhez pedig igyekeznek mozgósítani a nemzetközi hálózatukat.

A European Pride Organisers Association elnöke is egyike azoknak, akik fel akarták jelenteni a STOP PRIDE PÉCS oldalt gyűlöletbeszéd miatt, de többek között őt is elutasították.

A lett származású Kristine Garina egyébként több NGO-val is kapcsolatban áll, úgy mint az Amnesty International és annak különböző tagországbeli szervezetei.

A veszélyre egy máltai LMBTQ-ellenes oldal adminja hívta fel a Stop Pride Pécs szerkesztőinek a figyelmét. Ismerve a mai online világot, nem lepődnénk meg, ha a magyar oldal a közeli jövőben az "elfogadó és szabadságért küzdő" liberális cenzúra áldozatává válna, írta olvasónk.