Díjat kap az Immigropoly: pécsi online játék az EU támogatásával

2013. január 23. szerda 08:48

Az Immigropoly - játék a vándorlásról című pécsi fejlesztésű, oktató-ismeretterjesztő online migrációs játék egyedülálló módon foglalkozik a bevándorlás és integráció kérdéseivel. A Dr. Tarrósy István vezette IDResearch műhely, mint a projektről szóló sajtótájékoztatón elhangzott, az Immigropoly-t előkészítő projektekkel három egymást követő évben elnyerte az EU Európai Integrációs Alap támogatását.



Glied Viktor kutatási menedzser, a játék egyik fejlesztője szerint a felépített 12 karakter élettörténetei és vándorlásaik során szerzett tapasztalatai mindenki számára tanulságokkal szolgálnak. Játszva ismerkedhetünk meg valós élethelyzetekkel, konfliktusokkal, lehetőségekkel, és az ezekre adható, sokszor az adott szereplő kulturális, szocializációs hátteréből levezethető válaszokkal.

Vörös Zoltán projektfelelős a vizuális környezet kapcsán vallja, hogy az elsődlegesen a fiatalokra koncentráló online játék a Bubreg Balázs grafikus-designer által megrajzolt világ miatt is felkeltheti a későbbi játékosok figyelmét. Aki pedig elkezdi a játékot, ismereteket, tudást szerezhet a vándorlások hátteréről, az EU szabályozási környezetéről, az egyes államok migrációs sajátosságairól, és persze, magukról a vándorokról, családjaikról, kapcsolataikról, lehetséges új jövőjükről.

A nemzetközileg is egyedülálló játék európai közönség előtt 2012 októberében a 8. Európai Integrációs Fórumon szerepelt sikeresen. 2012-ben az Immigropoly a BMW Csoport által finanszírozott ENSZ Interkulturális Innováció Díj egyik díjazottja - 92 ország több mint 500 projektje közül. A díjátadóra 2013. február 26-án kerül sor Bécsben az ENSZ Civilizációk Szövetsége (UNAOC) 5. globális fóruma keretében.


A játék itt érhető el:
http://immigropoly.ittvagyunk.eu