Befőttesüvegben tárolta a kábszert egy férfi

2017. május 18. csütörtök 11:40

Befőttesüvegben tárolta a kábszert egy férfi

A Pécsi Törvényszék szerdán kihirdetett ítéletében H. J. Cs. vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette, lőfegyverrel visszaélés bűntette és lőszerrel visszaélés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

Tavaly májusban a Komlói Rendőrkapitányság nyomozói a vádlott komlói tartózkodási helyén házkutatást tartottak. A vádlott a házkutatás kezdetén a konyhában lévő hűtőszekrény fagyasztó részéből kivett egy lezárt dunsztos üveget, és egy műanyag flakont önként átadott az intézkedő rendőröknek.

A befőttesüvegben, valamint a műanyag flakonban lévő pasztaszerű anyag, illetve folyadék amfetamint tartalmazott. A vádlottól lefoglalt kábítószer együttes mennyisége hatszorosan haladta meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott a kábítószert ismeretlen módon és időpontban szerezte be, és engedély nélkül tartotta a birtokában azok lefoglalásáig.  A vádlottól levett vizeletmintából kábítószert, pszichotróp hatású anyagot kimutatni nem lehetett.

A házkutatás során a szobában, egy maroklőfegyvert, két tárat és huszonöt töltényt foglaltak még le a nyomozó hatóság tagjai. A lőfegyver és a lőszerek ismeretlen módon és időpontban kerültek a vádlott birtokába, melyek tartására engedéllyel nem rendelkezett. Az ítélet nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék