Angol nyelvű programon vehetnek részt

2017. április 07. péntek 07:30

Angol nyelvű programon vehetnek részt

Kerekasztal beszélgetés Észak-Kelet Afrika migrációs trendjeiről tolmácsolás nélkül a Művészetek és Irodalom Háza Fülep Lajos teremében, április hetedikén pénteken, délután fél hattól.

Az Európába is irányuló afrikai vándorlás egyik kitüntetett kibocsátó régiója az úgynevezett Afrika Szarva térség. A kerekasztal-vita azt tűzi ki célul, hogy elemezze a térség politikai, gazdasági, biztonsági folyamatait, melyek fényében nyerhet pontos értelmezést a jelenleg is zajló menekültválság kapcsán megfogalmazható állapot, illetve előrejelezhető folyamategyüttes.

"Kell-e valóban attól tartanunk, akár itt Magyarországon, hogy milliók indulnak meg régiónk felé Afrika Szarváról? Milyen tényezők befolyásolják általában az afrikai migrációt - a kontinens ezen szegletén belül, valamint a kontinens és más térségek között? Mit igyekeznek tenni a nemzetközi rendszer szereplői - köztük az Európai Unió és annak tagországai - annak érdekében, hogy megfékezzék a "menekültáradatot"?"

Az angol nyelven zajló vitában hazai és külföldi szakértők ütköztetik különböző érveiket. Résztvevők: Dr Jan Záhořík, Dr. Marsai Viktor, Dr. Tarrósy István

Forrás: PTE