Állatviadal Mohácson: a két kutya gazdája és a bíró ellen emelhetnek vádat - Videó!

2019. március 10. vasárnap 08:43

Állatviadal Mohácson: a két kutya gazdája és a bíró ellen emelhetnek vádat - Videó!

Tizenegy embert állítottak elő a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai tavaly júliusban Mohácson, amikor véget vetettek az egyik vágóhídon tartott kutyaviadalnak. A nyomozást most lezárták, három gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést az ügyészségnek, tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt.

 

Amint arról beszámoltunk, kutyaviadal szervezőire csaptak le a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei: július 22-én 7 óra 25 perckor ütöttek rajta egy mohácsi vágóhídon tartott tiltott állatviadal résztvevőin.

Így csapott le a TEK Mohácson:

A helyszínen négy férfit fogtak el, majd a Mohácsi Rendőrkapitányság rendőrei további hat férfit és egy nőt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. 

A viadalon résztvevő kutyáknak több sérülésük is volt, azokat a helyszínre érkező állatorvos látta el, majd intézkedtek a két eb biztonságos elhelyezésére.

A rendőrök a viadal résztvevői közül végül három férfit gyanúsítottak meg tiltott állatviadal szervezésével és állatkínzás elkövetésével, a két kutya gazdáját - egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfit -, valamint egy 45 éves őcsényi férfit, aki a viadal bírája volt.

A nyomozást most vádemelési javaslattal zárták le.

Az állatviadal során a kutyák olyan mértékben sérültek meg, hogy ellátás nélkül elpusztultak volna, illetve a keletkezett sérülések az állatok különös szenvedését okozták.


Képünk illusztráció.

 

 

 

 

M. B.