Állatkínzás miatt jelentették fel Dezső Kárment, az ismert állatvédőt – visszautasítja a vádakat

2017. április 21. péntek 15:27

Állatkínzás miatt jelentették fel Dezső Kárment, az ismert állatvédőt – visszautasítja a vádakat

Több száz négylábú köszönheti az életét Dezső Kármennek, ám a napokban őt jelentették fel kínzás miatt. Valaki azt állítja, étel és víz nélkül tartotta az egyik szerencsétlenül járt befogadott kutyát, az állat a napokban szenvedett végzetes balesetet. A pécsi hölgy visszautasítja a vádakat, mint mondta, naponta vitt ki vizet, tápot és főtt húst.

Számos alkalommal tett már feljelentést állatkínzás miatt Dezső Kármen (képünkön), most azonban egy baleset miatt őt vádolják. A pécsi hölgy néhány hónapja fogadta be a Max névre hallgató kutyát, a négylábút előbb panzióba vitték, majd a Szigeti tanyán lévő egyik telek üres kenneljében lelt új otthonra.

- Nem volt semmi gond vele, nyugodtan viselkedett. Minden nap jártam hozzá, gondoztam, etettem, rendszeresen kapott száraz tápot, főtt húst és friss vizet - nyilatkozta lapunknak Dezső Kármen, aki szerint elképesztő, hogy azzal vádolják, hogy étlen-szomjan tartotta a kutyát.

A balesetről egy közelben élőtől kapott értesítést. Férjével tizenöt percen belül a helyszínen voltak.

- Sokkolt bennünket a látvány. A férjem rohant a kerítésen lógó Maxhoz, én csak álltam az autó mellett és sírtam, percek teltek el, mire összeszedtem magam. A kutya lábai beakadtak a kerítésbe, fejjel lefelé lógva érte a végzet, nem vagyok orvos, de úgy gondolom, a keringése omlott össze. Testén nem láttuk bántalmazás nyomait - idézte fel a szomorú esetet.

Maxot ezt követően eltemették, majd hazamentek. Nem sejtették, hogy ez a nap lehet még ennél is rosszabb.

- Pár óra múlva a rendőrségtől hívtak, ugyanis állatkínzás miatt bejelentést kaptak. Elmeséltem nekik az esetet, a történet akár véget is érhetne itt, ám néhány nappal később üzenet érkezett egy internetes posztról, amelyben Max volt látható, amint fejjel lefelé lóg a kennel ajtaján. Aki a képeket készítette, rágalmazó, valótlan állításokat tett: arról írt, hogy rettenetes körülmények között tartottam a kutyát, enni és inni sem kapott. Hasonló szenvedést kívánt nekem, mint amit szerencsétlen kutya átélt.

Dezső Kárment természetesen felháborítják a vádak és visszautasítja azokat. Mint elmondta, minden gondoskodást megad a befogadott állatoknak. A feljelentést tevő megkeresését pedig várja, hogy elnézést kérjenek, amiért nagy nyilvánosság előtt valótlanságokat állítottak.

Hogy mi lesz a feljelentés sorsa, természetesen nyomon követjük.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva