Ember az ilyen? Levideózta, ahogy egy macskát rugdos, a cicát állatvédők mentették meg

2016. október 31. hétfő 09:04

Ember az ilyen? Levideózta, ahogy egy macskát rugdos, a cicát állatvédők mentették meg

A jó ízlés határain belül nehéz szavakat találni azokkal a videókkal kapcsolatban, amelyek vasárnap kerültek fel a közösségi oldalra. A felvételeken egy pécsi férfi hol a falhoz vág, hol belerúg egy kismacskába. Az állatvédők nem tétlenkedtek, vasárnap elhozták a cicát és feljelentést is tettek. Hatalmas a felháborodás.

Állatkínzásért felelhet egy pécsi férfi, aki tettéről videókat is készített. A felvételeken egy macskát gyötör: belerúg, falhoz vágja, miközben többek közt arról beszél - szó szerint idézve -, hogy „egyelőre még kell tanítani repülni, de egy idő után bírni fogja". A közösségi oldalra felkerült videók eljutottak a baranyai állatvédőkhöz, akik nem tétlenkedtek, még aznap megmentették a cicát.

- Először nem mertem megnézni. Tíz percig ültem a gép előtt, aztán valahogy csak rávettem magam. Belenéztem az első felvételbe, pár másodperc után rögtön sírva fakadtam és olyan mérhetetlen dühöt éreztem, amit nem lehet elmondani. Megnéztem a többit is, amit szintén végigsírtam. Ekkor szóltam a páromnak, hogy nézze meg ő is, és induljunk segíteni - idézte fel a vasárnap történteket Dezső Kármen.

Börtön jár az állatkínzásért

A Büntető Törvénykönyv paragrafusai alapján komoly szankcióra számíthat a macskát rugdosó fiatalember. Az előírások szerint ugyanis aki egy gerinces állatot indokolatlanul olyan módon bántalmaz, hogy az maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozhat, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha pedig különös szenvedésről van szó, a tétel három évre emelkedik.

Az állatvédők először a legközelebbi rendőrőrsre mentek, hogy feljelentést tegyenek, ám ez - ahogy mondta - „nem jött össze". Közben felvették a kapcsolatot a videót posztolóval, a felvételeket ugyanis az ő mobiljával készítette a férfi. Mint megtudtuk, amikor a hölgy meglátta, hogy mi található a telefonján, teljesen kiakadt, ezért is tette közzé azokat a közösségi oldalon. Végül ő maga hozta el a kismacskát, Dezső Kármenék már tőle vették át.

- A cica rémült állapotban volt, az egész teste rázkódott a félelemtől és a sokktól - emlékezett vissza.

Az állatot ezt követően orvoshoz vitték. Látszólag ugyan nincs baja, de a hasa érzékeny, a füle gyulladt és a két hátsó lába sincs rendben.

Végül aztán a feljelentést is sikerült megtenni, az állatvédők bíznak abban, hogy kínzásért felel majd az illető.

- A kiscicát hónapokkal ezelőtt a videót posztoló hölgy találta egy parkolóban, ő adta végül oda a férfinak. Nem tudni, hogy miért tette ezeket a szörnyűségeket, csak találgatásokat hallottam. De ez nem is fontos, remélem, hogy elnyeri a méltó büntetését.


A videók ide kattintva érhetőek el. Csak erős idegzetűeknek! 


Képünkön (amatőr fotó, illetve az egyik videóból kivágott részlet) a sok szenvedést átélt kismacska látható. 

Palotás P.