A pécsi siker után más városokba is elvinnék Csaba királyfit

2016. augusztus 25. csütörtök 13:35

A pécsi siker után más városokba is elvinnék Csaba királyfit

A tervek szerint nem az augusztus 20-i, nagy tapsvihart előidéző pécsi előadás volt a Csaba királyfi rockopera utolsó színpadra vitele. A Kozármislenyben élő Rudán Joe elmondta, szeretnék, ha más településeken is bemutatnák a hiánypótlónak is nevezhető darabot. 

Megtelt a pécsi Dóm tér a Csaba királyfi rockopera előadásán, a számítások szerint tízezres nagyságot is megközelítő tömeg vastapssal jutalmazta a művészeket a nemzeti ünnepen.

- Még mindig az előadás hatása alatt vagyok, fantasztikus este volt, szerencsére, akikkel beszéltem a nézők közül, ők is hasonlóról számolnak be. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, úgy érzem, az előadás megérintette az embereket - fogalmazott munkatársunknak a darabban főmágust alakító Rudán Joe.

Volt egy kis malőr

A színészek játékába nem csúszott hiba, a technika ördöge azonban az ünnepnapon sem aludt. Történt ugyanis, hogy a darab közben egyszer csak a hangszórók egy része elhalkult, több lámpa pedig kialudt a színpad felett. Szerencsére egy idő után minden helyreállt, a rockopera zökkenőmentesen ment tovább.

Hozzátette: egy hiánypótló darabról van szó, „sajnos ugyanis Csaba királyfiról alig vagy egyáltalán nem hallanak a diákok, így sokan nincsenek tisztában, kiről is van szó".

A zenész számára külön öröm, hogy az előadást Pécsett mutathatták be, köszönhetően többek közt annak, hogy az ötlet mellé állt a városvezetés, illetve Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárnak is.

A művészek természetesen szeretnék, ha a később más városokban is megelevenedne Csaba királyfi, ám a helyszínekről és az időpontokról még nem született döntés. Mivel a darabban túlnyomórészt erdélyiek játszanak - Rudán Joe-n kívül csak a germán vezért alakító Lukács Zsolt származik az anyaországból, egészen pontosan Kabáról - közel sem egyszerű a táncosokkal együtt közel száz főt számláló stábot összehozni. Mindenesetre a művészek, ha erre lehetőség adódik, örömmel játsszák továbbra is a székely rockoperát.


Képünk a pécsi előadást követően készült. 

Palotás P.