Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellen

2018. december 14. péntek 12:57

Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellen

Vádat emelt egy gyermekét súlyosan elhanyagoló, italozó, csavargó anya ellen kiskorú veszélyeztetése miatt az Esztergomi Járási Ügyészség - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken. 

 

A vádlott egyedül nevelte 2010-ben született kislányát Dorogon egy önkormányzati lakásban. A hatóság 2017 májusában a kislány védelembevételét rendelte el, mert az anya rendszeresen ivott, alkalmi ismerőseivel, barátaival napokon keresztül csavargott, miközben gyermekét vagy magával vitte, vagy véletlenszerűen másokra bízta. Az anya nem tartotta tisztán gyermekét és nem gondoskodott számára megfelelő ruhákról sem.

Többször előfordult, hogy az asszony napokig nem ment haza, és nem gondoskodott arról, hogy kislányának legyen ennivalója, váltóruhája. A gyermek sokszor látta, ahogy anyja és férfi ismerősei italoznak, gyakran ott aludt, ahol éppen az édesanyjával tartózkodott. A nő rendszeresen annyira leittasodott, hogy a gyermek felügyeletét nem tudta ellátni.

A nő a hatóságok többszöri felhívása ellenére sem változtatott életvitelén. Egyszer, amikor műkörmöshöz ment, gyermekét egy nemrég megismert családra bízta, ami ahhoz vezetett, hogy a kislány szexuális bűncselekmény áldozata lett. Annak a bűncselekménynek az elkövetőjét időközben elítélték.

Az anya 2017. július 9-én hétéves kislánya szeme láttára ittas állapotban hangosan kiabált az esztergomi Mária Valéria hídon és megpróbált onnan leugrani partnerével.
A vádlott szülői kötelezettségét súlyosan megszegte, és ezzel a kislánya testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A gyermeket az idén nevelőszülőnél helyezték el - tudatta Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében.

MTI