Milliós károkat is okozott a múlt heti vihar, rengeteg a bejelentés

2017. július 17. hétfő 10:41

Milliós károkat is okozott a múlt heti vihar, rengeteg a bejelentés

Több mint hatezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz a múlt hétfői és keddi vihar miatt, a becsült kárösszeg meghaladja az 500 millió forintot.  

A hírekről Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője számolt be hétfőn, jelezve, hogy az adatok még nem véglegesek.
Az átlagos károk valamivel alacsonyabbak, mint amire a biztosítók első becsléseik alapján számítottak, de jelentősek az eltérések. Van olyan biztosító, ahol egy ingatlan súlyos sérülése miatt 15 millió forintra becsült kárt is jelentettek.

A legtöbb bejelentést Pest megyéből és Budapestről, valamint Somogy megyéből tették a károsultak, különösen súlyos eseteket jelentettek a Balaton déli partjáról.

A szóvivő elmondta, a kár típusától függően van olyan eset, amikor akár egy napon belül megkaphatja a pénzt a károsult, amikor viszont különböző dokumentumokra, vagy árajánlatra is szükség van, akkor hosszabb a folyamat.

Gilyén Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy kár esetén a legelső lépés a további károk megelőzése, például a sérült tető lefedése, ezután minél előbb bejelentést kell tenni a biztosítónak.

- Hasznos fényképet készíteni, a sérült elemeket pedig mindenképpen el kell tenni a kárszakértő megérkezéséig - közölte.

Forrás: MTI