Magyar szakemberek segítik a szétválasztott ikrek felépülését

2019. szeptember 08. vasárnap 13:26

Magyar szakemberek segítik a szétválasztott ikrek felépülését

Magyar szakemberek segítik az augusztusban szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációját - erről az M5-ön beszéltek az orvoscsoport tagjai. A Semmelweis Egyetem és a Pető Intézet is felajánlotta a segítségét. A hároméves kislányok közül az egyik továbbra is jól van, már játszik édesanyjával, testvérénél viszont újabb szövődmények léptek fel. Ahogy Csókay András idegsebész fogalmaz vele kapcsolatban mindig: érte még imádkozni kell - hangzott el az M1 Híradójában. 

 

 

Továbbra is kritikus állapotban van a szétválasztott bangladesi ikerpár egyik tagja, miután szervezetét vírusos láz támadta meg. Rukayánál nagyon súlyos szövődménysorozat lépett fel, még bizonytalan, hogy mi vár rá.

„Tehát nem arról van szó, hogy már teljesen a végén vagyunk, azért még van itt még bőven imádkozni való. Részleteiben nyilván nem tudom és utána derülnek ki a rehabilitációs lehetőségek. Tehát ennyit tudok elmondani, ennyire van felhatalmazásom" - fogalmazott Csókay András az M5 Ez itt a kérdés című műsorában.


A hároméves kislányokat - több műtét után - augusztus elején választotta szét egy magyar orvoscsoport. Egyikük a műtét után öt nappal magához tért. Az édesanyja játszik és énekel vele.

Az orvosok a hétvégén utaznak vissza Bangladesbe, hogy újraértékeljék a helyzetet és megbeszéljék, milyen kisebb műtétekre van még szükség ahhoz, hogy a lányok felépülése a lehető legnagyobb biztonsággal elindulhasson.

Forrás: hirado.hu