Három kalauzt is bántalmaztak vonatokon az elmúlt napokban

2020. augusztus 18. kedd 10:00

Három kalauzt is bántalmaztak vonatokon az elmúlt napokban

Három jegyvizsgálót is bántalmaztak a vonatokon péntek és vasárnap között, egyiküket tapétavágóval vágták meg három helyen - közölte a MÁV-START kedden az MTI-vel. 

 

 

A közlemény szerint péntek este egy Lajosmizséről a fővárosba tartó vonaton Dabas és Inárcs-Kakucs állomás között egy jeggyel nem rendelkező férfi tapétavágó késsel a combján, a mellkasán és az arcán vágta meg a jegyvizsgálónőt, majd homlokon ütötte. A támadó elmenekült.

A fiatal sértettet korházba szállították, az eset lelkileg súlyosan megviselte - írták.

Hozzátették: az elkövetőt keresi a rendőrség, fantomképe a www.police.hu honlapon megtalálható.

Szombaton egy Debrecen felől Budapestre tartó vonaton a jegyvizsgáló többször is hiába figyelmeztetett a kötelező maszkhasználatra egy utast, ezért rendőri segítséget kért. A vonatot Albertirsa állomáson megállították, ekkor az utas megpróbálta megütni a vonatkísérőt, majd leköpte. A rendőrök leszállították a vonatról.

Vasárnap este egy Dunakeszi-Gyártelep és Rákospalota-Újpest között közlekedő vonaton egy menetjegy nélküli, botrányosan viselkedő utas keveredett szóváltásba egyik utastársával. Az intézkedő jegyvizsgálót verbálisan és fizikailag bántalmazta, majd leszállt a vonatról.

A jegyvizsgáló rehabilitációs szabadságot igényelt és kapott - közölték.
A a MÁV-START kiemelte, hogy az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt években csökkent a vonatkísérőket elleni atrocitások száma: 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén 47 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben.

A MÁV-START az év végéig további 66 testkamerát helyez üzembe a már meglévő 108 mellé - olvasható a közleménybe

MTI