Csaknem négyszázan szegték meg a kijárási tilalmat

2021. január 22. péntek 16:45

Csaknem négyszázan szegték meg a kijárási tilalmat

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön 181-szer intézkedtek a rendőrök - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón. 

 

 

Kiss Róbert alezredes elmondta: 155 emberrel szemben azért kellett intézkedni, mert a tízezer lakosnál nagyobb településeken megszegte a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet; 35 embert figyelmeztettek, 68 kapott helyszíni bírságot és 52-t feljelentettek a rendőrök. Tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein a szabálytalan maszkviselés miatt 14 esetben intézkedtek, kereskedelmi üzletekben, valamint bevásárlóközpontok területén pedig 12 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, mert nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot.

Közölte azt is, hogy a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatálybalépése óta 20 799 intézkedés történt a maszkviselés szabályainak figyelmen kívül hagyása miatt.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 751 rendőri intézkedésre volt szükség.

Ebből 201 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 550 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Közölte: csütörtökön a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 387 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

November 4-étől vezették be a kijárási korlátozást, amelyet november 11-étől a kijárási tilalom váltott fel. November 4-étől 28 032 alkalommal kellett intézkedniük a rendőröknek a szabályokat be nem tartókkal szemben.

MTI