Aranyat hozott haza a pécsi kislány a Szervátültetettek Világbajnokságáról

2017. július 11. kedd 10:57

Aranyat hozott haza a pécsi kislány a Szervátültetettek Világbajnokságáról

Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világbajnokságáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világbajnokságán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken. Ők 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.

Sípos Tímea 11 éves pécsi úszó kislány 10 éve májtranszplantált. Négy éves kora óta úszik, imádja a vizet, a versenyszerű úszást 5 éve kezdte el a PSN Zrt-ben. A Trappancs Egyesület versenyzőjeként részt vett minden hazai versenyen, valamint 2014-ben és 2016-ban is a Szervátültetettek Európa Bajnokságáról is érmekkel tért haza.

Világbajnokságon most versenyzett először. A nemzetközi szabályrendszernek megfelelően ezen a világbajnokságon csak 25 méteres gyorsúszásban állhatott rajtkőre az egyéni számokban, ebben viszont 17.02-es idővel, új korosztályos világrekordot állított be a Szervátültetettek Világbajnokságán és természetesen aranyérmet nyert.

Tagja volt a 4x50 méteres női gyorsváltónak is, mely a negyedik helyen végzett, valamint a 4x50 méteres női vegyesváltó hátúszója volt: ők a dobogó harmadik fokára úsztak fel. Tímea így az uszodából egy bronzéremmel és egy aranyéremmel térhetett haza.

Forrás: Trappancs Szervátüteltetett Gyermekek Rehabiltiációs és Sportegyesülete