XXL-kupa: Kuti Kis Rita is a vert mezőnyben

2008. január 06. vasárnap 23:18

Bár nem elsősorban a nevezők létszáma indokolta (az időjárás a távolabbról érkezni szándékozók közül többek tervét keresztülhúzta, de így is 19 páros nevezett), a 32-es táblát, majd az utána következőket is ketté-ketté osztották, hogy mindenki legalább három meccset játszhasson a pécsi Makár Tanyán megrendezett hagyományos XXL-kupa társasági teniszversenyen.

Nádasi Judit versenyigazgató mindemellett igazán színvonalasnak minősítette az összecsapásokat, és szavait az elégedett szurkolók mellett az a tény is alátámasztja, hogy a világranglistán korábban 47., és pár éve még Anna Kurnyikova ellen is szetteket nyerő Kuti Kis Rita is csak a B-csoport 4. helyéig tudott menetelni Pályi Istvánnal az oldalán. És ha már a „nagy" neveknél tartunk: a nevezési listán feltűnt Grág József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter is, aki azonban partnere, Gyenis Máté térdsérülése miatt a viadal korai feladására kényszerült.

A nagy számok versenyén (a szabályok szerint a párosoknak vagy az összéletkora kellett hogy meghaladja a 100 évet, vagy az összsúlyuk a 200 kilót) az egyéni „rekordok" egyébként dr. Sólymos Vilmos és Brinke Károly nevéhez fűződtek - 140 kilóval, illetve 78 esztendővel.


XXL-kupa, eredmények

A csoport
1. Varga Gábor, Oláh Csaba
2. Bogyai Ferenc, Pálmai Péter
3. Győri László, Szabó Tamás és Bujdos István, Markó Gábor

B csoport
1. Brinke Károly, Terkovics Milán
2. Nesz Tibor, Kollár Mirkó
3. Cvetkovic Nenád, Markovics Emil és Laczkó Béla, Sebestyén Gyula

C csoport
1. Szabó Éva, Nyaka József
2. Bitter József, Géber István
3. Gyarmati György, dr. Szentpéteri Miklós és Horváth Tamás, dr. Kovács István

D csoport
1. Ágoston György, Gyenis Szilárd
2. Daniel Chappaz, Péter Péter
3. Koncz Zsolt, dr. Sólymos Vilmos és Bödör János, Bóta István

Sz. Zs.