Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat

2012. július 04. szerda 21:18

A Szolgálat telefonszáma, a 06-80-505-002 ingyen hívható hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 18.00-20.30 között vezetékes telefonról és bizonyos mobilhálózatokból, például a T-Mobile-ból.


A Szolgálat négy éve működik, a régió egyetlen ifjúsági lelkisegély telefonvonalaként. Feladatuk az öngyilkosságok számának visszaszorítása, mely a fiatalok körében az egyik vezető halálok, illetve a krízisek kezelése, megelőzése, a lelki egészség védelme.
A munkát közhasznú alapítványként látják el a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány keretei között. A szervezet a nemzetközi lelkisegély szolgálatok normái szerint működik, az ország ifjúsági telefonvonalait összefogó szövetség, a GYITOSZ tagjaként. Speciálisan képzett önkéntesek segítik a hívókat, akik bemutatkozás vagy egyéb személyes adat közlése nélkül oszthatják meg problémáikat, így szabadabban beszélhetnek az őket nyomasztó gondokról.

A hívást fogadó operátorokat titoktartás köti, a hívások tartalmáról külső személynek nem beszélhetnek. Elsősorban fiatalok hívásait várják, de rendelkezésre állnak mindenki számára, aki segítséget kér.

Honlapjaik: www.pecs.gyitosz.hu és www.lialapitvany.fw.hu