Visszafizet a Honvéd a vereségért

2009. március 30. hétfő 22:49

Immár másodszor okoz nem mindennapi pénzügyi kalamajkát idegenbeli Ligakupa-meccseivel a PMFC. A negyeddöntő visszavágóján elért pécsi siker után a szombathelyi vezetők százezres pénzbüntetéssel sújtották labdarógóikat, most pedig a Honvéd-vezérkar döntött úgy, hogy a szégyenletesnek minősített teljesítmény miatt visszafizetik a belépők árát a Bozsik Stadion közönségének.

"Csapatunk szégyenletes, de megérdemelt vereséget szenvedett a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. Ezért helytelen lenne pénzt elfogadni azoktól, akik rossz időben és minden nehézség ellenére kitartanak a kispesti csapat mellett", olvasható a klub honlapján szereplő közleményben.

Azoknak a szurkolóknak, akik péntek 18 óráig a mérkőzésre vásárolt jeggyel megjelennek a Budapest Honvéd könyvelésénél, a szelvény ellenében a vezetőség a teljes jegyárat megtéríti.

A kispesti együttes az elődöntő első felvonásán 1-0-ás vereséget szenvedett a másodosztályú Pécstől. A visszavágót április 8-án rendezik.

FRISSÍTVE (kedd, 13:10):

Időpontváltozások a PMFC-meccseken

A Versenybizottság

- az április 8-án (szerda) 18.00 órára kisorsolt PMFC - Honvéd Ligakupamérkőzés kezdési időpontját - tévéközvetítés miatt - április 9-én (csütörtök) 18.00 órára;

- az április 18-án (szombat) 18.00 órára kisorsolt PMFC - Barcs NB II-es bajnoki mérkőzés kisorsolt kezdési időpontját április 19-én (vasárnap) 18.00 óra;

- és az április 26-án (vasárnap) 16.00 órára kisorsolt Kaposvölgye - PMFC NB II-es bajnoki kisorsolt kezdési időpontját április 25-én (szombat) 15.00 óra módosítja.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Fegyelmit kezdeményez az ETO

A Soproni Ligában szereplő Győri ETO FC labdarúgócsapata fegyelmi eljárást kezdeményez a klub játékosának súlyos sérülést okozó fehérvári Marko Andic, valamint a durva szabálytalanságot elkövető újpesti Rajczi Péter ellen. Erről a klub hivatalos honlapja számolt be.

A vasárnapi, FC Fehérvár - Győri ETO FC Ligakupa-találkozón kettős lábtörést szenvedett Jarmo Ahjupera, a vendégek 25 éves észt válogatott csatára, akit még aznap megoperáltak a székesfehérvári kórházban. A játékosra az orvosi vélemény szerint legalább féléves kihagyás vár.

- Áttekintettük a múlt hét két mérkőzésén, az Újpest és a Fehérvár otthonában történt eseményeket. A videofelvétel megtekintése után megállapítottuk, hogy az újpesti Rajczi Péter Djordjeviccsel és Bicakkal szembeni szándékos és durva cselekedete mellett nem mehetünk el szó nélkül" - olvasható a klub honlapján. A cikkből az is kiderül, a szándékosságot alátámasztja, hogy Rajczi egy nyilatkozatában elismeri, törlesztett.

- A mai napon levelet írtam a fegyelmi bizottság elnökének és a bizonyítékokat csatolva egyidejűleg kértem, vizsgálják ki az ügyet. Mivel a mérkőzésen elmaradt Rajczi kiállítása, kértem azt is, hogy a csatár játékjogát azonnali hatállyal függesszék fel" - mondta Klement Tibor ügyvezető.

- A Fehérvár elleni mérkőzésen több olyan eset is volt Bicakkal és Kiss Mátéval szemben, amikor súlyos sérüléssel végződhetett volna a fehérváriak belépője. Ők kisebb sérüléssel megúszták, Jarmonak azonban nem volt ilyen szerencséje. A Sport TV felvételét megtekintve az biztos, hogy Andic nem szándékosan okozott sérülést, a fegyelmi felelősségre vonáshoz azonban nem szükséges feltétel a szándékosság - tette hozzá a sportvezető.


KORÁBBAN ÍRTUK:

Berdó gólja győzelmet ért a Honvéd ellen a Ligakupában

A labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén az FC Fehérvár 2-0-ra nyert hazai pályán a Győr ellen, míg a PMFC 1-0-ra győzött a Honvéd otthonában.

BP. HONVÉD - PMFC
0-1 (0-0)

Labdarúgó Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés, Bozsik-stadion, 500 néző. V.: Farkas Á. (Kispál, Vámos T.).

BP. HONVÉD: Tóth I. - Dobos, Szmiljanics, Filó, Magoc - Hidi, Maróti (Abraham, 54.) - Fazakas (Diego, 38.), Sztojakovics (Horváth L., 84.), Abass - Hercegfalvi (Arszenijevics, 79.).
Vezetőedző: Sisa Tibor.

PMFC: Hegedűs - Nagy J., Kovács G., Lantos, Kulcsár Á. - Sípos - Szalai T., Schrancz (Nagy O., 62.), Fónai (Simonfalvi, 92.) - Horváth Zs. (Berdó, 62.), Wittrédi (Lovrencsics, 62.).
Vezetőedző: Róth Antal.

G.: Berdó, 81. p.

Sokáig úgy tűnt, nem születik gól a Bozsik-stadionban, az első félidőben viszonylag eseménytelen volt a szakadó esőben vívott találkozó, egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani.

A második játékrészben azonban beleerősítettek a hazaiak, de nem tudtak betalálni. Ez viszont sikerült az egykori Honvéd-játékos Berdó Balázsnak (képünkön), aki Nagy O. beadása után fejelt a hazaiak kapujába.

Sisa Tibor: - nem véletlenül jutott idáig a Pécs, több NB I-es csapat legyőzésével. Labdatartásban még jók voltunk, de a gólt az ellenfél szerezte, így gratulálunk nekik.

Róth Antal: - Rendkívül küzdelmes mérkőzésen nem érdemtelenül jutottunk minimális előnyhöz a visszavágóra.


A másik elődöntőben:

FC FEHÉRVÁR - GYŐRI ETO FC
2-0 (0-0)
 
G.: Radovics, 54. p., Alves, 78. p.
Kiállítva: Supics (76. p.).

A másik mérkőzésen a Fehérvár a Győrrel csapott össze hazai pályán. A meccsről valószínűleg nem őriz majd jó emlékeket az ETO észt csatára, Jarmo Ahjupera, aki súlyos sérülést szenvedett, miután összecsúszott a bosnyák Marko Andiccsal. Ahjuperát mentővel szállították kórházba.

Ráadásul csapata 2-0-ra kikapott. Egy bal oldali szabadrúgás után a jobbról érkező Radovics fejelt a vendégek kapujába, majd a meccs hajrájában André Alves is betalált.


A visszavágókat április 8-án rendezik.


KORÁBBAN ÍRTUK:

Ligakupa-elődöntő: Honvéd - PMFC
Utolsó előtti felvonásához érkezett a labdarúgó Ligakupa: a négy közé elsőként bejutó PMFC vasárnap 17:30-kor a Honvéd ellen, a Bozsik Stadionban játssza az egyik elődöntőt - a másik ágon a Fehérvár és a Rába ETO néz farkasszemet egymással.


A bajnokság mellett a Ligakupában is remekül szerepel a PMFC - már az dicséretes teljesítmény volt, hogy egyedüli NB II-es együttesként jutottak a nyolcba. Aztán a negyeddöntőben előbb itthon jó játékkal 3-2-re, majd a szombathelyi visszavágón, immár nem is egyszerűen jó, hanem bravúros futballal 4-1-re legyőzték a Haladást. (Utóbbi meccs produkciójáért, nem mellékesen, a szombathelyi labdarúgókat több százezres büntetéssel sújtotta a menedzsment...)

A piros-feketék tehát elsőként jutottak a legjobb négybe, ahol aztán a Bp. Honvédot kapták elődöntőbeli ellenfelüknek. (Érdekesség, hogy a két csapat között a héten lezajlott egy udvariassági levélváltás: a pécsiek azért gratuláltak a fővárosiaknak, mert a Magyar Kupában is elődöntőbe jutottak - ott egyébként rájuk a Siófok, a Győrre az MTK vár - a Honvéd pedig ugyancsak levélben köszönte meg a barátságos szavakat.)

Most vasárnap délután viszont 90 percre biztosan mindkét gárda félreteszi a barátságot, és az elődöntő első meccsén apait-anyait beleadva igyekszik riválisa fölé kerekedni. (Újabb kis kitérő: a visszavágónak még nincs időpontja, ami nem is csoda, ha tudjuk, hogy már ez a meccs kisebb kalamajka után kapott dátumot. Hiszen eredetileg ugyanerre a vasárnap délutánra volt kiírva a Budaörs - PMFC bajnoki is, amit a két érintett kérése ellenére elnapolt az MLSZ. A Ligakupa-napot ugyanis a válogatott-meccs miatti NB I-es szünet idejére ütemezték, arra láthatólag nem gondoltak a szövetségben, hogy egy másodosztályú gárda is eljuthat idáig...)

Róth Antal dolgát egyébként nehezíti a csapatösszeállítással kapcsolatban, hogy a héten egy influenzajárvány söpört végig a csapaton, így erősen kérdéses még a kezdőcsapat. Biztosan nem léphet majd pályára a sérült Gyánó Szabolcs és Kalmár Zsolt.

A várható kezdőtizenegy: Hegedüs - Nagy J., Lantos, Kovács G., Kulcsár - Szalai, Sipos, Schrancz, Fónai - Horváth Zs., Wittrédi.


Nagy Olivér és Présinger Ádám az U20-as keretben

A PMFC-hez kötődő hír, hogy a Szlovákia elleni pénteki, és a Horvátország elleni, kedden következő U20-as válogatott meccs keretébe meghívót kapott Présinger Ádám, valamint (a vakbélgyulladás-gyanús pápai Nagy Sándor, a PMFC-s Nagy József ikertestvére helyett az utolsó pillanatban) Nagy Olivér is. A szlovákok ellen 0-0-ra végződött összecsapáson előbbi játékos az egész meccset végigjátszotta, Nagy O. az első félidőben kapott lehetőséget.


A Kozármisleny a Battát fogadja

Az NB II. hétvégi fordulójában, vasárnap 16 órakor a Kozármisleny a Százhalombattát fogadja. Ifjabb Mihalecz István vezetőedző ezúttal nem számíthat a sérült Szabó Balázs valamint az eltiltott Kanizsai Péter játékára.
Távollétükben a tervezett kezdőcsapat: Antal - Medgyesi, Dienes, Éles, Finta - Bartha, Horváth A., Tóth Z., Kutyáncsánin - Laki, Lauer.

Sz. Zs., mti/origo, pmfc.hu - Fotó: Dittrich Éva