Itt a vége: a PMFC a jövőben biztosan nem a feljutásért küzd, aki, akar, máris mehet

2018. június 28. csütörtök 13:11

Frissítve: 2018. június 28. csütörtök 16:30

Itt a vége: a PMFC a jövőben biztosan nem a feljutásért küzd, aki, akar, máris mehet

FRISSÍTVE! "A PSN Zrt. és a város célja hosszú távon továbbra is az NB I-es szereplés - lenne", írta csütörtökön délután kiadott közleményében a PSN Zrt. Lapunk információi szerint csütörtökön délelőtt közölte a vezetőség a PMFC játékosaival, hogy a jelenlegi feltételek mellett nem újítják meg szerződésüket, s aki ezt nem fogadja el, távozhat.

 


Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy meg kell barátkozniuk a PMFC szurkolóinak azzal a helyzettel, hogy a csapat belátható időn belül nem tud jelentős célokért küzdeni.

Nemhogy a feljutás, az NB III-as tagság meghosszabbítása sem ígérkezik egyszerű feladatnak (Mindez Kozármislenyben, mert ugye az lesz a hazai pálya ősztől a Pamacsnak a fedett lelátó hiánya miatt.)

Miután az önkormányzat már korábban bejelentette, közvetlenül nem támogatja a PMFC-t, s eldőlt az is, hogy új tulajdonos nem érkezik, az eddigi költségvetés harmadából-negyedéből működhet a továbbiakban a klub. 

Ennek megfelelően - információink szerint - csütörtökön délelőtt közölték a játékosokkal, hogy a jelenlegi feltételekkel nem újítják meg június végén lejáró szerződéseiket. Aki akar, elmehet, kereshet magának más csapatot.

Az edző, Márton Gábor szerződése hosszabb távra szól, azonban úgy tudjuk, neki is felajánlották a távozás lehetőségét.

A csapat elindul a bajnokságban, azonban bizonyos, hogy jóval szerényebb célkitűzéssel, biztos, hogy nem a bajnokság megnyerése lesz a cél.

Frissítve! A PSN Zrt. közleménye: 

"Ahogy mindenki számára ismert, az NB I-ből kizárt PMFC labdarúgócsapatot főként az értékes utánpótlásbázis megmentése érdekében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015 nyarán megvásárolta, majd az üzemeltetést ideiglenesnek szántan a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-re bízta.

Azóta három bajnoki idényen van túl az együttes; a felnőttcsapat egyből feljutott az NB III-ba, de onnan a továbblépés az NB II-be már másodszorra sem sikerült. Az utánpótlás azonban megerősödött, az MLSZ rendszerében elnyerte az akadémiai és a regionális utánpótlás-központi minősítést is.

2017. szeptember 7-én közgyűlési határozat (237./2017. (IX. 7.) mondta ki, hogy „az önkormányzat a PMFC labdarúgócsapat finanszírozását megszünteti...", így külső támogatók segítségével kellett megoldani a csapat működését az elmúlt idényben. Mivel azonban a profi ligába, az NB II-be most sem sikerült a feljutás, a tulajdonosi szerkezetváltásról szóló tárgyalások is megakadtak.

A csapathoz hasonlóan a támogatók többsége is a másodosztályra számított, az NB III-ban csak kevesen tartottak ki a PMFC mellett.

A labdarúgók amatőr szerződése június 30-án mind lejár. Jelen helyzetben Pécs városa és a PSN Zrt. ennek ellenére is azon dolgozik, hogy ha az előző idénybelinél sokkal szerényebb anyagi körülmények között is, de az augusztus 4-én kezdődő bajnokságra minden készen álljon a PMFC labdarúgócsapatánál az NB III-as bajnoki rajthoz.

A PSN Zrt. és a város célja hosszú távon továbbra is az NB I-es szereplés lenne", olvasható a dokumentumban.

M. B.