Vojnics Tímea lett az Év iskolarendőre Baranyában

2019. január 11. péntek 13:44

Vojnics Tímea lett az Év iskolarendőre Baranyában

Baranya megyében Vojnics Tímea rendőr őrnagy, a Komlói Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója nyújtott munkájával kiemelkedő teljesítményt.  

 

Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át a 2019. január 10-én megrendezett V. Országos Iskolarendőr Szakmai Nap keretében „Az Év Iskolarendőre" elismeréseket azoknak, akik kiemelkedő teljesítménnyel vettek részt a programban.

Baranya megyéből a díjat Vojnics Tímea (képünkön)rendőr őrnagy vehette át, aki a Komlói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának fővizsgálója, megbízott ifjúsági bűnmegelőzési tanácsadója.

A Kenderföld-Somági Általános Iskolában 2008 óta végez iskolarendőri tevékenységet , valamint helyi szintű koordinátori feladatot is ellát, az intézménnyel rendszeres és szoros a kapcsolata. Az igényeknek megfelelően bűn- és baleset-megelőzési témájú tájékoztató-felvilágosító órákat tart, részt vesz a gyermeknapi, egészségnapi, tanévnyitó, tanévzáró és egyéb iskolai rendezvényeken. Aktív résztvevője a szülői értekezleteknek, a diákokat és pedagógusokat a felmerülő problémák megoldásában folyamatosan segíti.

A rendőrség számára a gyermekek védelme és a közlekedési nevelő munkában való aktív részvétel immár évtizedek óta az egyik legkiemeltebb feladat.

Ez mind bűnmegelőzési, mind baleset-megelőzési szempontból komplex tevékenységet igényel. „Az iskola rendőre" program 2008. szeptember 1-jén indult útjára, mely az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet.

A rendőri jelenlét miatt a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érezhetik magukat, valamint az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek.

Az iskolarendőrök saját szakterületükön végzett munkájukon túl vállalják az iskolarendőri teendőket, munkájuk soha nem válik rutinná, hiszen mindig új és új problémákkal találkoznak az iskolában, melyek megoldásában aktívan részt vesznek.

 

Forrás: BMRFK