Vádat emeltek a pécsi baltás gyilkos ellen - Megölte szerelme új élettársát

2017. szeptember 25. hétfő 08:31

Vádat emeltek a pécsi baltás gyilkos ellen - Megölte szerelme új élettársát

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki egy baltával olyan súlyosan megsebesítette volt szerelmének új élettársát, hogy az életét veszítette. 

Az ügyészség közlése szerint a férfi 2016 augusztusában szabadult a börtönből, ahova többek között azért került, mert volt élettársát bántalmazta.

Amíg börtönben volt, barátnője új kapcsolatot alakított ki.

A férfi szabadulását követően felvette a kapcsolatot volt párjával, többször találkoztak, a nő próbált albérletet szerezni a férfinak.

2016 szeptemberében a vádlott elment volt élettársának a lakásához. A nő új társa - a későbbi sértett - a férfit el akarta zavarni, ő azonban nem ment el, majd a lakásban vita alakult ki az asszony miatt.

A vádlott megpróbálta a volt élettársát a lakásból kihúzni, míg a sértett ezt meg akarta akadályozni. A vita során a sértett védekezésképpen egy kést vett elő, mellyel többször a vádlott felé szúrt. Ekkor a vádlott ököllel a sértettet arcon ütötte, melynek következtében eltört arccsontja, majd a földre esett.

Ezután az elkövető a szobában található baltával három alkalommal a sértett fejére ütött.

A bántalmazást követően az asszony bejelentést tett a rendőrségen, azonban valótlanul azt állította, hogy ismeretlen személy bántalmazta élettársát.

A telefonhívás után az elkövető a helyszínt elhagyta, elbújt, majd a helyszínelést követően visszatért a házba, ahol megmosakodott, volt társától tiszta ruhát kapott.

Ezt követően a férfi volt élettársával a helyszínt elhagyta és 2017. január végén történt elfogásukig Pécsett bujkáltak.

A sértett a bántalmazás következtében a kórházban elhunyt.

A férfi cselekménye az emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas, míg volt élettársa bűnpártolást követett el.

Képünkön: a vádlott, már a rendőrség őrizetében a tetthelyen.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség - Fotó: police.hu