Vádat emelt az ügyészség: külföldi nézői is voltak a mohácsi kutyaviadalnak - Videó!

2019. április 11. csütörtök 09:09

Vádat emelt az ügyészség: külföldi nézői is voltak a mohácsi kutyaviadalnak - Videó!

A Mohácsi Járási Ügyészség tiltott állatviadal szervezésének és állatkínzás bűntette miatt emelt vádat három férfi ellen, akik kutyaviadalt szerveztek Mohácson. 

 

A három vádlott 2018. júliusában megállapodott egymással, hogy állatviadalt fognak tartani az egyikük érdekeltségébe tartozó mohácsi telepen.

Ehhez a kutyákat az I. és II. r. vádlott biztosította, míg a bírói feladatokat a III.r. vádlott vállalta.

2018. júliusában a vádlottak a mohácsi telephelyre szervezték a kutyaviadalt, ahol nézőként ismerőseik vettek részt. A nézők közül többen külföldről, kifejezetten az állatviadal miatt érkeztek Magyarországra.

A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiséget alakítottak ki, ahol a kutyák összecsaphattak.

A két kutyatulajdonos vádlott az állatviadal megtartása során kutyáikat egymásnak uszították, azokat folyamatosan arra biztatták, hogy egymással harcoljanak, verekedjenek, miközben harmadik társuk a bírói feladatokat látta el oly módon, hogy az állatokat verekedésük során folyamatosan figyelemmel kísérte és feladata volt többek között annak megítélése is, hogy a viadalból melyik állat kerül ki győztesen.

Az állatviadal során a kutyák egymással a vádlottak parancsára folyamatosan verekedtek, egymást testszerte harapdálták, több vérzéssel járó sebzést okoztak egymásnak.

Így csapott le a TEK Mohácson:

Az állatviadalnak az vetett véget, hogy a nyomozó hatóság tagjai a helyszínen megjelentek.

Tekintettel arra, hogy a vádlottak uszítása során a kutyák súlyos sérüléseket is elszenvedtek, ezért az elkövetők cselekménye a tiltott állatviadal szervezésének bűntette mellett az állatkínzás bűntettének a megállapítására is alkalmas.

 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség