Út a Pokolból: kocsmatúrán járták be az egységeket és a várost az egyetemisták

2017. szeptember 12. kedd 16:45

Út a Pokolból: kocsmatúrán járták be az egységeket és a várost az egyetemisták

Kocsmatúrát szervezett a PTE ETK Hallgatói Önkormányzata szeptemberben a diákoknak. A hét állomást érintő rendezvényen vidámságból természetesen nem volt hiány.

Nagy népszerűségnek örvendenek az egyetemek által rendezett kocsmatúrák, amelyek során a hallgatók több egységet érintve szórakoznak, ismerkednek és természetesen az (a remélhetőleg csak mértékletes) italozás sem maradhat el.

A társaság első állomása a Pokol pub volt, majd következett a Club 2, később a Józska kocsma, a Garage, a Váci presszó, a Mozaiq és végül a Kiskorsóban zárták a derűs programot. Egy egységen körülbelül fél órát töltöttek el a fiatalok.

A kocsmárosok nagyon örültek vendégeiknek, rengeteg akciót kínáltak a túrázóknak.

Az eseményen csaknem száznyolcvanan vettek részt. Alapvetően ETK-s hallgatóknak szólt a túra, de más karokról is csatlakoztak hozzájuk hallgatók.

A kocsmatúrát azért szervezték meg, hogy főként az elsőéves hallgatók kicsit feloldódva, könnyebben ismerjék meg egymást, akár felsőbb évesekkel is megbarátkozzanak, majd pedig együtt szórakozzanak első egyetemi bulijukon a Sörházban. Utolsó, be nem jegyzett állomásként ugyanis az ETK Szemeszternyitó Party volt megjelölve.

Az úgynevezett „kemény mag" már többször szervezett kisebb kocsmatúrákat, sőt más karok is indították ilyen jellegű eseménnyel a szemesztert, azonban ha az információk helyesek, az egyik legnagyobb létszámú eseményt sikerült most tető alá hozniuk a szervezőknek.

Bár alapból három, maximum 25 fős turnust hirdettek meg, ehhez képest négy csoportot kellett indítani, mindegyikben 40-45 fő vett részt. 

Aki esetleg lemaradt, a jövőben biztosan részt vehet az ETK Kocsmatúra újabb eseményén, és egy rendezvénysorozat is kerekedik belőle, amelyen legrosszabb esetben is félévente egyszer részt vehetnek a hallgatók, hiszen , mint kiderült, komoly igény van rá.

Pauska Petra - Fotó: Löffler Péter