Újmohácson is feltartóztattak migránsokat pénteken

2022. november 05. szombat 12:15

Újmohácson is feltartóztattak migránsokat pénteken

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 488 határsértőt tartóztattak fel és 540 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 19 esetben összesen 50 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Hóduna, Kecskemét, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Kisszállás, Mélykút, Petőfiszállás és Újmohács közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 esetben összesen 356 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Kövegy, Röszke, Ruzsa, Szatymaz és Szeged-Gyálarét és Üllés közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 8 esetben összesen 55 határsértőt tartóztattak fel Győr, Harka, Hegyeshalom, Károlyháza, Nagycenk és Újrónafő közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 3, Tatabányán 4, Esztergomban 5, Dunakeszin 8, Abonyban 1, Baján 4 és Letenye közigazgatási területén 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, guineai, indiai, iraki, kínai, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu