Új tematikus sétára invitálják az érdeklődőket

2018. március 19. hétfő 15:30

Új tematikus sétára invitálják az érdeklődőket

Új tematikus sétára hívják meg a művészettörténet, várostörténet iránt érdeklődőket.  

A program során ezúttal a történelmi belváros szobrait látogatják végig Tillai Gábor, a Janus Pannonius Múzeum történészének vezetésével, akinek előadása alatt megtudhatják többek között, hogy miért álldogál magányosan Kodály Zoltán a Sétatéren, illetve hogyan került Hunyadi János szobra a Széchenyi térre.

Ezen kívül megismerhetik például a Jókai téren álló bútorszobrok, az Aranyos-kút, a Zenész Emlékmű és Assisi Szent Ferenc szobrának történeteit is. A séta alatt a résztvevők nemcsak értékes történelmi és művészettörténeti információkkal gazdagodnak, de az egyes alkotásoknál odaillő verseket és írói gondolatokat is hallhatnak, melyek segítenek megidézni az adott kor hangulatát és a művészek által közvetített értékeket. A séta körülbelül másfél órás.

Részvételi díj: 2.000,-Ft/fő, 6-12 év közöttieknek 1.000,-Ft/fő, 6 éves kor alatt ingyenes.

Tüke kártyával a részvételi díj: 1.500 Ft/ fő.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérünk mindenkit, hogy részvételi szándékát írásban jelezze az [email protected] e-mail címen 2018. március 22-én (csütörtökön) 15 óráig!

Találkozó: 2018. március 23-án 14:45-kor a Pécs Pont irodájában

Indulás: 2018. március 23-án 15:00 órakor a Pécs Pont irodája elől (Irány Pécs Turisztikai NKft., 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.).

 

Forrás: Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. - Fotó: Pixabay