Új gyermekorvosi rendelőt építenek Pécsett

2020. február 07. péntek 12:07

Új gyermekorvosi rendelőt építenek Pécsett

Több mint 230 millió forintos beruházással alakítanak ki gyermekorvosi rendelőket és védőnők elhelyezésére szolgáló helyiségeket Pécs egyik sűrűn lakott városrészében egy 2017-ben benyújtott pályázatnak köszönhetően - tájékoztatta a pécsi önkormányzat pénteken az MTI-t. 

 

 

A munkaterület átadásával a héten megindult 234 millió forintos fejlesztést a Területi operatív program (TOP) keretéből finanszírozzák.

Az előző városvezetés által benyújtott pályázat keretében egy régi, használaton kívüli irodaépület teljes körű felújítását és bővítését valósítják meg Pécs egyik tömbházas városrészében, Uránvárosban - áll a közleményben.

Az új, összesen csaknem ötszáz négyzetméteres rendelőintézetben három gyermekorvosi rendelő, vizsgáló, tanácsadói helyiség, akadálymentes mosdó kap helyet, emellett az ingatlanban tizenegy védőnő elhelyezését biztosító szolgáltató egység jön létre.

A TOP keretéből az elmúlt években elkészült a város harmadik rendelőintézete, emellett gyermekorvosi, fogászati és háziorvosi rendelők újultak meg, illetve több ingatlan esetében korszerűsítés, építkezés van folyamatban - jelezte a pécsi önkormányzat a közleményben.

MTI